Eveniment

Pensionar din Alexandria, lăsat fără bani de o necunoscută care l-a vizitat sub pretextul unei false promoții

Oamenii legii au întocmit un dosar penal după ce un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Alexandria, a reclamat faptul că a fost păcălit de o femeie. Din spusele bărbatului, miercuri, 12 februarie, în jurul prânzului, o femeie pe care nu o cunoștea s-a prezentat la ușa sa, sub pretextul că este angajată a unui lanț de magazine și dorește să-i ofere, cu titlu gratuit, diverse produse, ca promoție pentru pensionari. După ce a pătruns în imobil, aceasta i-ar fi solicitat bărbatului un cupon de pensie pentru a face dovada că se încadrează în condițiile impuse de promoție, moment în care persoana vătămată a luat din sertarul patului o mapă ce conținea taloane de pensie și banii reclamați ulterior ca fiind sustrași. După ce femeia a părăsit imobilul, bărbatul a observat lipsa banilor.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în vederea identificării autorului și recuperării prejudiciului cauzat.

Aveți grijă cui deschideți ușa casei!

Având în vedere faptul că șarlatanii dau dovadă de o inventivitate fără margini, iar metodele prin care ajung să înșele oamenii de bună credință sunt din ce în ce mai diversificate, oamenii legii fac o serie de recomadări cetățenilor, pentru ca aceștia să nu cadă în plasa unor indivizi fără scrupule.

Astfel, polițiștii teleormăneni trag un semnal de alarmă cu privire la prudența pe care cetățenii trebuie să o manifeste față de persoanele necunoscute care “bat” la ușa locuinței cu diverse promoții sau “bune intenții”.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/sef-nou-la-inspectoratul-de-stat-in-constructii-la-teleorman/

Înainte de a le permite accesul, recomandarea polițiștilor este aceea de a solicita și verifica cu atenție legitimația de serviciu a tuturor necunoscuților care pretind că reprezintă o instituție prestatoare de servicii (gaze, apă, telefoane, deratizare, primărie, diverse lanțuri de societăți comerciale etc.). Documentul nu trebuie să prezinte ștersături și modificări, trebuie să dețină viza periodică, iar liniile ștampilei de pe fotografie să coincidă cu liniile ștampilei de pe fila pe care este lipită.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să nu ofere persoanelor necunoscute relații despre bunurile pe care le dețin în locuință sau despre vecinii lor, în special informații referitoare la ocupație, loc de muncă, program de lucru sau situația materială a acestora.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să manifeste prudență față de toate persoanele necunoscute care le calcă pragul și să rețină cât mai multe semnalmente ale celor în cauză pentru a le comunica poliției, atunci când situația o impune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.