Politic

Pe urmele primarului tău… – Iulian Badea, un edil cu ambiţii de mărire

Carmen Dumitrescu

Unul dintre personajele politice pitoreşti din politica teleormăneană este, fără îndoială, primarul comunei Poroschia, Iulian Badea. Plin de temperament, dar şi de ambiţii, primarul comunei celebre pentru spitalul de boli psihice a reuşit, de-a lungul mai multor mandate, să-şi construiască o imagine de personaj coleric, interesat de câştiguri materiale semnificative şi implicat în tot ceea ce înseamnă politica judeţeană. Şi e firesc să fie aşa, pentru că Badea se visează de multă vreme într-o postură privilegiată la nivelul politicii de nivel înalt, considerând că a depăşit demult nivelul de primar de comună.

Despre Badea sunt lucruri care se ştiu şi lucruri care se ştiu mai puţin. Din cea de-a doua categorie face parte pasiunea lui Badea pentru cai şi echitaţie, lucru pe care primarul de la Poroschia nu a încercat să-l ascundă, invitând pe toţi cei care îi erau simpatici şi-i vizitau comuna să îi vadă grajdurile şi caii, precum şi trăsura, pe care a considerat-o întotdeauna un reper al bunul gust care nu moare niciodată. Despre Badea se mai ştie şi faptul că e un om prosper, care a ştiut să-şi fructifice toate oportunităţile de a face bani, astfel că deţine acţiuni la una dintre singurele fabrici funcţionale din oraş, are afaceri în domeniul energiei, dar şi în domeniul serviciilor, restaurantul de la Poroschia fiind destinaţia favorită a celor mai mulţi dintre nuntaşii din Alexandria şi nu numai. Printre liberali, el a fost privit tot timpul cu respect, pentru că atunci când a fost nevoie de sprijinul lui pentru finanţarea campaniilor electorale, dar şi pentru mobilizarea oamenilor la urne, Badea nu s-a dat niciodată la fund. Dimpotrivă, a făcut mereu eforturi pentru a arăta bine în ochii lui Marin Almăjanu, sperând că va veni şi ziua în care recompensa pentru fidelitatea sa va veni. Şi a existat un moment de tipul acesta, însă liberalii l-au dezamăgit profund. Este vorba, desigur, despre perioada în care PNL Teleorman căuta să identifice un personaj politic suficient de bun pentru ocuparea funcţiei de prefect, iar Badea a fost printre cei avuţi în vedere. În acel punct al carierei sale, Badea a fost extrem de entuziast şi a crezut realmente că a venit momentul său pentru a-şi îndeplini ambiţia de a deveni prefect al judeţului şi un jucător important în politica judeţeană. Dar, liberalii au optat pentru Liviu Dumitraşcu, lăsându-l pe Badea cu buza umflată şi o mulţime de frustrări. Juste.

În ceea ce-i priveşte pe oamenii din comuna lui, aceştia spun despre Iulian Badea că este un primar sufletist, care n-a lăsat niciodată pe nimeni dezamăgit. A încercat, spun ei, întotdeauna să păstreze în comună o atmosferă armonioasă, singurele abateri de la regulă apărând în campaniile electorale, când entuziasmul, dar şi temperamentul lui coleric, îl mai făceau să înjure. De altfel, înclinaţia de a utiliza imprecaţii în comunicare este cunoscută şi de către angajaţii primăriei, care se confruntă zilnic cu efectele temperamentului coleric al primarului, dar toţi spun că, odată ce ai depăşit această barieră de comunicare, Badea este un şef destul de rezonabil.

Potrivit unor surse apropiate liberalilor, în acest moment, Badea este dezamăgit. Atât de dezamăgit, încât nici măcar nu mai acceptă discuţiile cu Marin Almăjanu şi se focusează strict pe lucrurile care îl vizează direct, în speţă, administrarea comunei şi cele câteva afaceri pe care le are, în colaborare cu mai mulţi oameni cunoscuţi din PDL. De altfel, de câteva luni, şi fratele lui Iulian Badea, Tudor, a intrat în politică, dar el a mers pe mâna democrat-liberalilor, probabil şi prin prin prisma relaţiilor de afaceri pe care le are cu o parte dintre aceştia.

One Comment

  1. Un super om, eu am fost in contact direct 3 ani cu el. Singurul sau rau e gura bogata, pe care efectiv nu e in stare sa si-o controleze! In rest suflet deosebit, nu din ala care te face zambind, nici nu te lasa la greu! Nu e din aceia carora si ultima farama de constiinta s-a tocit, nu a uitat ca a facut foamea in copilarie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.