Politic

Pe urmele primarului tău… – Cristian Mincă, primarul care-şi joacă reputaţia la cazino

Carmen Dumitrescu

Comuna Cosmeşti nu se remarcă prin ceva deosebit. Dar e cert că în fruntea ei se află un liberal cu destule probleme de imagine şi asta în contextul în care, ca şi persoană publică, oricine ar trebui să manifeste o atenţie specială atunci când vine vorba despre indiscreţia apropiaţilor. Şi în cazul lui Cristian Mincă, primarul comunei Cosmeşti, indiscreţia a produs ceva efecte, mai ales că în baza viciilor se construiesc cel mai bine temele de atac. Pe de altă parte, nu contează prea tare dacă îţi faci bine treaba, atâta timp cât dai subiecte de bârfă celor din jurul tău, pentru că reputaţia este, în general, cel mai important dintre aspectele determinante ale unei cariere politice.

Cristian Mincă este primar la Cosmeşti din anul 2004 şi s-a bucurat de o puternică susţinere de la vârful PNL Teleorman. În toată perioada în care a ocupat locul central din administraţia comunei, omul chiar s-a implicat şi vorbim aici despre un dispensar, un cămin cultural reabilitat, drumuri refăcute, iluminat public şi alte reuşite care l-au recalificat pentru intrarea repetată în cursa electorală. Cu toate astea, cei care îl cunosc pe Mincă spun despre el că marea lui problemă e patima pentru jocurile de noroc. Cazinourile ar fi, potrivit zvonurilor lansate, destinaţiile cele mai plăcute pentru şeful administraţiei publice locale din Cosmeşti şi, din punctul acesta de vedere, omul a pierdut şi a câştigat bani, în ciuda faptului că mulţi dintre locuitorii comunei au văzut şi aspectul imprudent al acestei pasiuni.

O pasiune care ar putea dăuna atât lui Mincă, personal, cât şi comunităţii de acolo. Din fericire, până acum patima lui Mincă nu i-a cauzat prea multe neplăceri sau, dacă ele au fost, a avut grijă să fie discret şi să le păstreze pentru sine şi familia lui. Dar e cert că poker-ul este o pasiune prea puternică pentru Mincă, astfel încât ea să fi fost ţinută prea mult secret. Iar deficienţele din construirea reputaţiei pot costa, mai ales că discutăm despre un om tânăr, cu destulă ambiţie, pentru ca lucrurile de genul acesta să îl coste.

În ceea ce priveşte oamenii din comuna Cosmeşti, aceştia îi văd lui Mincă şi părţile bune, dar şi pe cele rele, dar se abţin să-l judece. Mai ales public… Pentru că la ţară, spre deosebire de practicile din mediul rural, oamenii văd în primar esenţa puterii şi se tem să-l conteste făţiş. De aceea, e foarte posibil ca Mincă să nu fie conştient în totalitate de problemele de imagine pe care le are şi e posibil să nu se simtă prea lezat pe fondul acestora. Cu atât mai mult cu cât el ştie că atâta vreme cât PNL Teleorman îl va susţine, va putea câştiga şi alte alegeri sau obţine funcţii publice, proporţionale cu ambiţia sa de a ajunge departe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.