Eveniment

“Pe urmele Moromeţilor”, concurs de literatură pentru elevi

predaMonica DUMITRESCU

A XV-a ediţie a Concursului naţional de literatură “Pe urmele Moromeţior”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Marin Preda” şi Primăria din Siliştea Gumeşti, se va desfăşura pe 6 august 2016. Ca în fiecare an, manifestarea va fi sponsorizată de o fiică a satului în care s-a născut marele scriitor Marin Preda, Adriana Sgarbură, aceasta fiind şi iniţiatoarea concursului. Evenimentul din acest an marchează împlinirea a 94 de ani de la naşterea scriitorului (n. 5 august 1922 în Siliştea Gumeşti).

Principalele obiective ale concursului sunt stimularea creativităţii elevilor în domeniul prozei ca modalitate de omagiere a marelui scriitor teleormănean, valorificarea potenţialului imaginativ şi creator al elevilor de liceu, capacitatea acestora de a-şi cultiva aspiraţiile, talentul şi aptitudinile prin texte ficţionale aparţinând unor specii literare precizate, cultivarea interesului pentru lectură.

Concursul va avea două secţiuni, una de creaţie literară pentru elevii din clasele IX-XII şi una pentru elevii din clasele V-VIII care constă într-un concurs de întrebări şi răspunsuri privind opera scriitorului Marin Preda.

Jurizarea va fi asigurată de profesori de specialitate, recomandaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. Pentru primele trei premii şi primele trei menţiuni se vor acorda, în mod diferenţiat, premii consistente în bani, diplome şi cărţi.

Ca de fiecare dată, toţi concurenţii şi profesorii îndrumători vor primi cărţi semnate de Marin Preda şi diplome de participare din partea organizatorilor şi sponsorului acestui eveniment cultural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.