Politic

Pe unde colindă politicienii? – Anul acesta, primarii teleormăneni sunt adepţii sărbătorilor în familie

Carmen Dumitrescu

Modul în care îşi petrec politicienii sărbătorile a constituit întotdeauna o preocupare a opiniei publice. Şi e simplu de înţeles motivul. Felul în care politicienii aleg să celebreze momentele importante ale anului sunt un indicator al gradului de bunăstare atinsă, dar şi a caracterului lor, fiind lesne de înţeles că unele opţiuni pot fi considerate de populaţia săracă şi dezamăgită drept o sfidare şi o dovadă de nerecunoştinţă. De aceea, demarăm o serie de articole care au ca principal obiectiv identificarea modului în care politicienii vor petrece ultimele două săptămâni din acest an şi a efectuării unei analize corecte privitoare la nivelul de bun simţ pe care îl denotă opţiunile lor.

Demersul a început, aşa cum era firesc, cu primarii din principalele unităţi administrativ teritoriale ale judeţului, în speţă Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Roşiorii de Vede şi Zimnicea. Ca şi notă generală, vom constata faptul că toţi primarii din aceste oraşe au optat să îşi petreacă mini-vacanţa de iarnă acasă, împreună cu familia, motivele lor fiind destul de clare, mai ales că anul viitor va fi unul electoral şi orice dovadă de snobism ar putea fi taxată de populaţia care, de regulă, îşi mulează preferinţele electorale de orice fel pe cele ale primarilor.

Aşadar, în ceea ce-l priveşte pe primarul reşedinţei de judeţ, Victor Drăguşin, acesta îşi va petrece şi Crăciunul, şi Revelionul acasă, împreună cu familia, singura variaţiune de la acest plan fiind aceea că în Ajunul Anului Nou va fi prezent, alături de alexăndreni, la momentul focului de artificii organizat de Primăria Alexandria pentru a marca trecerea către 2014: “Anul acesta îmi voi petrece şi Crăciunul, şi Revelionul acasă. Nu intenţionez să particip la nicio petrecere organizată cu prilejul Anului Nou, cu excepţia celei organizate de noi de Revelion, pentru că mi-am propus să fiu alături de alexăndreni la momentul focului de artificii care va marca despărţirea de anul acesta şi începutul celui viitor. Nici n-am cum să nu fiu acasă şi vreau, cu acest prilej, să profit de mini-vacanţa de sărbători ca să mă odihnesc şi să-mi găsesc liniştea alături de cei dragi ai mei.”

O opţiune similară are şi primarul oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu, care are de gând să fie atât de Crăciun, cât şi de Revelion acasă, împreună cu soţia sa. Şi el va dori să fie alături de oamenii oraşului pe care îl administrează în noaptea dintre ani, când toţi locuitorii din Videle sunt invitaţi să privească focul de artificii organizat de primărie şi să ciocnească un pahar de şampanie: “O să stau acasă, pentru că îmi doresc să petrec sărbătorile în familie. Oricum nu pot să plec de acasă în perioada respectivă. Am un program destul de încărcat şi nu-mi pot permite să părăsesc oraşul. Îmi doresc linişte în plan personal şi vreau să rămân alături de oamenii din oraş în noaptea dintre ani la focul de artificii. Aşadar, îmi voi petrece sfârşitul de an împreună cu soţia şi cu oamenii care vor dori să-mi fie alături. ”

Primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, nu are nici el planuri sofisticate pentru sfârşitul de an. Cel puţin, nu pentru anul acesta… El a declarat că activitatea administrativă de până acum l-a obosit destul de mult, aşa că va profita de mini-vacanţa de sărbători pentru a se odihni: “Anul acesta mi-am propus să rămân acasă de sărbători, să profit de cele câteva zile libere pentru a mă odihni şi pentru a petrece mai mult timp cu familia. Nici măcar la local nu vreau să merg de Revelion, am nevoie să mă odihnesc”.

La Zimnicea, Petrică Pârvu nu are nici el planuri prea speciale pentru sărbători. De fapt, el niciodată n-a avut, fiind genul de persoană aşezată, care înţelege sărbătorile în sensul liniştii pe care numai timpul petrecut alături de cei dragi o poate oferi: “Eu n-am fost niciodată plecat de sărbători, pentru că mi se pare firesc să fiu acasă şi să îmi petrec timpul acela cu oamenii dragi din viaţa mea. Mai mult, am destule de făcut la primărie şi nu mi-aş permite în momentele acestea să plec în vacanţă. Aşa că voi fi alături de zimniceni şi de familia mea atât de Crăciun, cât şi de Revelion, pentru că întotdeauna m-am simţit mai bine aşa. Nu văd sensul unei plecări din oraş în intervalul sărbătorilor sfârşitului de an.”

Şi primarul oraşului Roşiorii de Vede, Cristian Duică e decis ca anul acesta să rămână acasă şi să se bucure de sărbători alături de familie şi de roşioreni: “Anul acesta voi sta acasă de sărbători împreună cu familia. E posibil să particip la o petrecere organizată de Revelion, dar Crăciunul mi-l voi petrece, cu certitudine, acasă. Mi-e greu să plec în perioada asta din oraş, oamenii au nevoie de mine, avem destule probleme de rezolvat şi va fi nevoie să fiu aici. Şi nu cred că fac un efort prea mare, pentru că şi eu îmi încarc bateriile mai eficient acasă, alături de familie şi de prieteni”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.