Politic

Pe ultima sută de metri, PSD a pierdut Prefectura Teleorman

După ore de negocieri, partidele din coaliția de la guvernare au reușit să-și împartă funcțiile în teritoriu, astfel încât PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR va avea 4 posturi de prefecți.
Surpriza a apărut la Teleorman. După ce, prin algoritmul de împărțire a funcțiilor anunțat de președintele liberalilor, Florin Cîțu, se părea că prefectul va fi de la același partid ca și președintele Consiliului Județean, după tratativele purtate în această seară, lucrurile s-au schimbat radical. Deși PSD Teleorman făcuse și nominalizarea pentru Prefectura Teleorman, în cadrul unei întâlniri de partid de la sfârșitul săptămânii, se pare că președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a reușit să păstreze funcția de prefect pentru liberali în urma discuțiilor purtate la București, cu liderii coaliției.
Deși surse politice au declarat că listele nu sunt definitive, urmând o altă serie de discuții în organizații și eventuale renegocieri ale unor funcții din prefecturi, PNL ar urma să ocupe funcțiile de prefecți la Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Cluj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vaslui.
PSD ar avea prefecturile din Bucureşti, Bacău, Buzău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Caraş Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vrancea, Vâlcea.
Prefecturile  Arad, Covasna, Harghita şi Sălaj vor reveni UDMR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.