Social

Pe treptele performanței școlare / Pasiunea pentru limba și literatura română i-a adus elevei Bianca Lăcrămuță numeroase premii

Drumul performanței școlare este unul dificil, dar plin de satisfacții, de bucurii, mai ales când ai certitudinea  lucrului bine făcut.Pentru că performanța școlară, așa cum este percepută în sistemul educațional românesc, este o permanentă competiție cu tine însuți, se măsoară în ore și ani de muncă și este caracterizată de consecvență, perseverență, ambiție și pasiune pentru ceea ce faci.

Pe acest drum al performanței școlare a urcat treaptă cu treaptă, și eleva Lăcrămuță Bianca –Maria, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 2, structură a Școlii Gimnaziale ,,Miron Radu Paraschivescu’’, Zimnicea.

A pășit în clasa a V-a cu sfiala unui nou început, dar cu speranța și încrederea că va putea să-și atingă standardele impuse și chiar să-și depășească limitele. A atras atenția tuturor, profesori și colegi, prin seriozitatea  de care  a dat dovadă și prin talentul ei. Fire sensibilă, înclinată spre visare și lectură, Bianca a făcut o pasiune pentru disciplina limba și literatura română, valorificându-și valențele creative și dezvoltându-și competențele de comunicare și lectură.

Astfel, an de an, a participat la concursuri de lectură, creație și interpretare și a început să culeagă numeroase premii și mențiuni la aproape toate concursurile la care a participat. Dintre cele mai importante premii ale sale sunt de menționat: Cititorul anului în județul Teleorman în cadrul Concursului Național ,,Bătălia Cărților’’, 2018, urmând să reprezinte județul la etapa națională a concursului, etapă care, din păcate, din cauza condițiilor pandemice nu s-a mai ținut.

Anul acesta, Bianca a obținut două premii importante, și anume Premiul I la Concursul Național  Transcurricular de Lectură și Interpretare ,,Ionel Teodoreanu’’, Iași, iunie 2021 și Premiul al III-lea la Concursul Internațional ,,Universul cuvintelor’’, Iași. La acest  ultim concurs au participat cinci sute de elevi din țară și străinătate, fiind jurizate o mie de lucrări, având ca temă de abordare ,,Patria’’.

Premierea Concursului Internațional ,,Universul cuvintelor’’a avut loc în cadru festiv, la Iași, pe data de 18 septembrie 2021, iar cu acest premiu, eleva din Zimnicea își completează ,,colecția’’ personală, făcând cinste școlii și județului.

Pentru toți, Bianca Lăcrămuță este un exemplu de seriozitate și dăruire, o elevă pentru care nimic nu este prea greu atunci când trebuie să-și atingă țelul, chiar dacă asta presupune multă muncă și renunțări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.