Politic

Pe pagina de Facebook a Primăriei Plosca cetățenii pot vedea multe tractoare și puține informații de interes public

Cosmin Șerban, primarul comunei Plosca, a câștigat alegerile în septembrie 2020, cu o diferență de 72 de voturi față de fostul primar, Daniel Grosu. Încă de la ocuparea funcției, cetățenii așteaptă mișcări de implicare din partea primarului, în ceea ce privește modernizarea sau îmbunătățirea condițiilor din localitate.

Deși oamenii din localitate spun că nu au observat încă implicarea acestuia, Cosmin Șerban susține, prin intermediul cunoscutei rețele de socializare, că el a reușit “să ducă până la capăt” proiectul de iluminat public stradal prin “Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public sesiunea 24 iulie-22 sept 2020”, proiect început însă de fostul primar, suma propusă spre finanțare fiind de 999.977.36 lei. Pentru a-și promova acțiunea de implicare, Cosmin Șerban folosește propoziția “Să fie lumină în toate!” în repetate rânduri.

De asemenea, potrivit unei surse din comună, Căminul Cultural a fost renovat în perioada 2005-2006. Acum însă, vremea a trecut peste el, iar Cosmin Șerban pregătește o nouă reabilitare a clădirii, printr-un proiect finanțat prin C.N.I. “Lucrări de Reabilitare și Modernizare – Cămin Cultural Plosca, Județul Teleorman”, astfel că fotografia de copertă a paginii oficiale a primăriei este chiar cu Căminul Cultural, însă așa cum va arăta după lucrările de modernizare.

Pe de altă parte, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Plosca, multe dintre postări promovează utilaje agricole, putând fi considerată mai mult un magazin agricol decât o pagină oficială a unei instituții de stat. Informațiile de interes public sunt insuficiente pe lângă numărul fotografiilor și videoclipurilor cu utilajele agricole.

Mai mult, atât comentariile cetățenilor (“FELICITĂRI, DLE PRIMAR!”), cât și poza de profil a Primăriei și informațiile neactualizate ale contului personal al lui Cosmin Șerban sugerează faptul că utilajele agricole sunt ale lui, deși funcția sa publică în acest moment este de primar al comunei Plosca.

Conform unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, firma care deține respectivele utilaje agricole nu mai este condusă de Cosmin Șerban, ci de o persoană apropiată acestuia. Cu toate acestea, utilajele agricole încă sunt prezentate frecvent pe pagina Primăriei Plosca, deși, aparent, domnul primar nu se mai ocupă de agricultură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.