Economie

Pe lista Fiscului se află cinci teleormăneni ale căror averi vor fi verificate

bani-multiAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început verificarea persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat. Fiscul a identificat în primă fază 313 persoane ale căror averi vor fi verificate, cinci dintre acestea fiind din judeţul Teleorman. Cele mai multe verificări ale averilor deţinute de persoanele fizice identificate cu risc fiscal sunt în Ilfov, 34 de persoane, Bucureşti – 31, Suceava 14, Buzău şi Tulcea cu câte 10 persoane identificate ca fiind cu risc fiscal. În ordine descrescătoare urmează judeţele  Brăila, Galaţi, Constanţa, Cluj, Bihor şi Braşov, cu câte 9 persoane identificate, şi Vrancea, Vâlcea, Timiş şi Hunedoara, cu câte 8. În Bacău, Prahova şi Dolj vor fi verificate câte şapte persoane cu risc fiscal, iar în Olt, Gorj, Mehedinţi, Maramureş şi Mureş câte şase persoane.

Totodată, pentru Iaşi, Neamţ, Argeş, Ialomiţa, Teleorman, Călăraşi, Sibiu şi Harghita au fost selectate câte cinci persoane, iar pentru Botoşani, Giurgiu, Sălaj, Satu-Mare şi Alba ANAF a identificat câte patru persoane ale căror averi vor fi luate la puricat. Judeţul cu cei mai puţini bogaţi ale căror averi ar fi greu de justificat este Vaslui, două persoane fiind idenficate cu risc în acest sens.

Potrivit ANAF, aceste averi vor fi verificate de 60 de inspectori fiscali. Fiscul a identificat peste 132.000 de cazuri în care diferenţa între veniturile estimate şi cele declarate este mai mare de 10%, dar nu mai puţin de 50.000 de lei.

În eşantionul de risc al persoanelor fizice cu risc fiscal intră proprietarii unor averi afişate semnificative (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanţe din creditări acordate companiilor şi/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate), nejustificate de veniturile declarate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.