Politic

Pe ce legi mai pun semnătura parlamentarii de Teleorman. Mara Calista vrea să completeze legea privind apărarea împotriva incendiilor

Deputatul PNL de Teleorman Mara Calista, alături de alți 74 de aleși, au înaintat celor două camere ale Parlamentului o propunere legislativă ce vizează protejarea românilor care frecventează cluburi, baruri sau alte locuri publice de pericolele care îi pasc din cauza neamenajărilor corespunzătoare în caz de incendii. Propunerea legislativă vizează completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Concret, inițiativa legislativă propusă vizează afişarea la intrarea în spaţiile publice a unor anunţuri privind existenţa sau absenţa unei autorizaţii de securitate la incendiu. Proiectul de lege vine, așadar, în completarea prorogării prin OUG a termenului de obţinere autorizaţiei de securitate la incendiu până la 30 iunie 2017, decizie luată de Guvernul Cioloş din lipsă de personal specializat care să se ocupe de emiterea acestor autorizaţii.

Inițiatorii proiectului de lege susțin că pericole există în continuare şi consideră că este nevoie ca oamenii să fie informaţi asupra riscurilor la care sunt expuşi. Astfel, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de a realiza şi amplasa panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile repective. „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu”, ar trebui să fie mesajul obligatoriu de afişat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.