Economie

Pe 19 aprilie, AJOFM Teleorman organizează Bursa generală a Locurilor de Muncă

bursaCarmen DUMITRESCU

De regulă, Bursa generală a locurilor de muncă are, atunci când ea se desfăşoară, un mare succes printre teleormăneni, aceştia sperând că prin simpla lor prezenţă la eveniment vor reuşi să convingă pe loc agenţii economici că sunt oamenii potriviţi în vederea angajării. La data de 19 aprilie, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, persoanele aflate în căutarea unui job sunt invitate pentru a se pune la curent cu cerinţele pieţei muncii şi cu ofertele de muncă ale agenţilor economici din judeţ. Cei care nu reuşesc să identifice un loc de muncă în domeniul lor de calificare, vor avea oportunitatea ca la Bursa generală a locurilor de muncă să se reorienteze profesional spre diferite meserii, având astfel şanse mai mari de a se angaja în viitor. Conform reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, organizarea unui eveniment de o asemenea amploare nu poate fi privită decât ca “o metodă de facilitare a contactelor dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea activă a unui loc de muncă”.

Avantajele sunt aplicabile tuturor categoriilor implicate, astfel că persoanele care caută un job au posibilitatea de a contacta direct un număr relativ mare de angajatori, identificând cât mai multe variante de angajare, angajatorii pot derula cu acest prilej o acţiune de preselecţie directă, într-un interval determinat de timp, utilizând metoda interviului, pe baza documentelelor de pregătire şi de atestare a experienţei în muncă a persoanelor care caută de lucru sau sunt beneficiare de indemnizaţie de şomaj iar agenţii economici care participă la bursă vor putea să-şi recruteze personalul directă, fără intermediar, în funcţie de specificităţile locului de muncă pe care îl oferă.

În consecinţă, în perioada imediat următoare, angajatorii pot depune ofertele de locuri de muncă la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, astfel încât să aibă parte de cât mai mulţi doritori şi, deci, de o mai mare performanţă a personalului angajat.

Mai mult, reprezentanţii Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă reaminteşte agenţilor economici care doresc să angajeze diferite categorii de persoane că pot beneficia de subvenţionarea locurilor de muncă, conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Pentru informaţii suplimentare privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa agenţiilor locale ale AJOFM  din raza de domiciliu sau pot accesa pagina de web a instituţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.