Politic

PDL Teleorman începe reorganizarea – Teodor Niţulescu: “Probabil că voi candida în octombrie la alegerile interne…”

Carmen Dumitrescu

Atitudinea pacifistă, calmă a opoziţiei teleormănene a dat multora de gândit. Pentru că mulţi se aşteptau ca sub conducerea temperamentalului Teodor Niţulescu, chiar şi numai interimară, să iasă scântei între cei rămaşi la cârma judeţului şi cei care aspiră la obţinerea ei în 2016.

Cu toate acestea, aşteptările în cauză au fost infirmate şi, încă de la finalul alegerilor parlamentare, în PDL Teleorman a fost linişte absolută, singurele apariţii publice aparţinând secretarului general intermar al organizaţiei de partid, Costel Barbu. Iată, însă că lucrurile tind să ia o nouă turnură, liderul pedelist, Teodor Niţulescu convocând în cursul zilei de ieri presa la o întâlnire pe tema actualei stări de fapt din judeţ, dar şi din partid.

Ca atare, Niţulescu a mărturisit că până acum opoziţia teleormăneană a stat tăcută din simplul motiv că partidul nu este încă organizat, însă, în toată această perioadă, s-au monitorizat toate derapajele Puterii, derapaje care vor fi sancţionate ulterior organizării ca la carte a partidului: “De la nivel naţional s-a declanşat o acţiune de reorganizare a organizaţiilor de partid şi, astfel, până la jumătatea lunii august trebuie să finalizăm alegerile pe secţiile de votare. Acolo unde organizaţiile au avut rezultate foarte slabe vom merge pe varianta reorganizării de la firul ierbii, aşa cum îi place să spună liderului nostru naţional, Vasile Blaga. Este vorba despre aproximativ 35 de organizaţii neperformante care vor trece acum printr-un proces de restructurare. Sperăm şi ca în urma alegerilor parţiale să câştigăm o primărie măcar. De data asta o să ne tratăm adversarul cu seriozitate, USL fiind un adversar destul de puternic în judeţ şi astfel zic că o să facem o figură onorabilă. La finele lunii octombrie, după ce se fierbe vinul, o să organizăm alegeri interne la nivel judeţean. În acest moment eu zic că voi candida, dar nu pot da un răspuns definitiv, pentru că nu ştiu cum ar putea evolua situaţia, poate se schimbă lucrurile. Cu alte cuvinte, am vrut să vă aduc la cunoştinţă faptul că în acest moment, actuala conducere a PDL se ocupă de reorganizarea partidului, în timp ce monitorizează derapajele actualei puteri şi pregăteşte reacţii”.

În ceea ce priveşte formarea unei noi structuri politice din rădăcina democrat-liberală, Partidul Mişcarea Populară, unde ar pleca, potrivit zvonurilor, mai mulţi lideri de marcă ai PDL la nivel local şi judeţean, Niţulescu s-a abţinut să comenteze foarte mult, însă nu s-a abţinut să fie ironic: “Le urez cale bătută, fericire şi viaţă veşnică”, încercând să ofere impresia că PDL Teleorman se va descurca şi fără unii dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi membri ai săi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.