Politic

PDL Teleorman a depus lista candidaţilor la BEJ – Marin Ţole este contracandidatul lui Crin Antonescu în Colegiul 2 Alexandria-Rural

Carmen Dumitrescu

Candidatura lui Crin Antonescu în Teleorman a suprins pe multă lume şi a generat reacţii puternice în rândurile adversarilor din PDL. Aşa cum era de aşteptat, după dificultăţile prilejuite de refuzul lui Adrian Bădulescu de a candida pentru Senat în Colegiul 2 Alexandria-Rural, Organizaţia Judeţeană a PDL a fost pusă în situaţia de a identifica repede un personaj suficient de carismatic şi cu o imagine destul de bună, pentru a nu putea fi atacat în această campanie prea dur şi pentru a nu face de râs PDL în faţa redutabilului Antonescu. După mai multe negocieri şi meditaţii, liderul judeţean al PDL, Marian Zlotea s-a oprit asupra unui cunoscut profesor universitar, faimos pentru activitatea sa ştiinţifică şi pentru numeroasele lucrări şi articole scrise de-a lungul timpului pe teme economice. Este vorba despre profesorul universitar Marin Ţole, care a luat decizia de a se implica, din nou în politică, după ce în anul 2008 a mai candidat pentru un fotoliu parlamentar la Bucureşti. Atu-urile lui Ţole sunt acelea că este un om cu o carieră universitară solidă, construită prin muncă şi sacrificii, dar şi faptul că este originar din Teleorman, din comuna Călineşti.

Chestionat cu privire la modul în care vede lupta electorală cu Crin Antonescu, Ţole a fost foarte tranşant: “Ştiu că domnul Crin Antonescu este unul dintre favoriţii acestei curse electorale, dar mai cred că trebuie să conteze şi faptul că eu sunt un om de-al locului… Fiind alexăndrean, o mare parte a activităţii am desfăşurat-o aici şi mi-am propus să reprezint cu cinste şi cu onoare toate interesele alexăndrenilor. Deci referitor la lupta electorală cu Crin Antonescu, sper să fie una cât mai corectă, cât mai civilizată şi nu mă îndoiesc de acest fapt, o să fie foarte intensă, pentru că vorbim despre doi oameni care ştiu ce vor, având în vedere experienţa politică a domnului Antonescu şi experienţa mea profesională. Doresc, în primul rând ca teleormănenilor să le fie mai bine. Sincer, noi trebuie să trecem de la dezbateri la fapte şi asta nu se poate face decât cu oameni care cunosc locurile, oamenii acestor locuri şi obiceiurile, şi nevoile lor. Şi eu cred că din acest punct de vedere un om de aici în Legislativ poate reprezenta până la capăt interesele alexăndrenilor”.

Marian Zlotea, preşedintele Organizaţiei Judeţene, a prezentat candidaţii şi a declarat că se aşteaptă ca organizaţia pe care o conduce să obţină un număr semnificativ de parlamentari, la finalul competiţiei electorale din decembrie, mai ales că toată atenţia presei centrale va fi îndreptată în direcţia Teleormanului:  “Sperăm să obţinem Colegiul Alexandria şi să facem o figură frumoasă cu domnul Ţole. Noi ne  bazăm pe înţelepciunea celor din judeţ, care au de ales între cineva care trebuie să-şi găsească un colegiu şi cineva de-al locului. Eu cred că alexăndrenii vor avea înţelepciunea să aleagă omul care va face ceva pentru ei. Suntem încrezători, intrăm cu toate forţele în luptă şi săptămâna viitoare vom prezenţa şi staff-urile de campanie. Sperăm că alegerile de acum să fie corecte, pentru că toată atenţia presei centrale va fi îndreptată spre noi. Va fi o bătălie corectă, ne dorim asta… ”.

One Comment

  1. BAFTA,,,,,LA TOATA LUMEA,,,,,,,,dar “LUPTA” v-a fi pe
    “viata si pe moarte,”,,,,o tara intreaga v-a fi cu ochii
    pe TELEORMAN,,,,,,la fel si DIASPORA,,,,,,,poate v-om
    avea si ceva de cistigat din aceasta confruntare la nivel
    de judet,,,,,,,poate,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.