Social

Patru unități de învățământ din Teleorman, incluse în programul “Masă caldă în școli”

Guvernul României a aprobat, marți, prin ordonanță de urgență, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. În ceea ce privește județul Teleorman, în cadrul programului „Masa caldă”, preșcolarii și elevii din patru unități de învățământ vor primi o masa caldă, respectiv elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Lunca, elevii Școlii Gimnaziale Talpa, ai Școlii Gimnaziale Suhaia și cei ai Școlii Gimnaziale Saelele.

Până acum, programul-pilot a funcționat în 50 de unități de învățământ, însă începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va extinde la 150 de unități de învățământ.

Decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ a fost luată având în vedere efectele pozitive pe care programul le-a avut asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi. Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

În perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983.000 de lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi face parte din acțiunile Ministerului Educației și Cercetării pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educaționale: asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate pentru toți copiii și tinerii din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.