Eveniment

Patru tineri excepţionali au primit titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Alexandria”

IMG_6594Monica DUMITRESCU

Diana Marin, Bianca Raluca Chiar, Alina Gudei şi Mugurel Enache sunt cei patru tineri din Alexandria, care au fost desemnaţi cetăţeni de onoare ai municipiului, anul acesta, în cadrul şedinţei festive a Consiliului local desfăşurată cu prilejul sărbătoririi Zilelor municipiului Alexandria. Evenimentul s-a desfăşurat marţi, 30 august 2016. La festivităţi au participat primarul municipiului Alexandria, prefectul Carmen Daniela Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, cetăţeni de onoare ai muncipiului, care au obţinut acest titlu în anii precedenţi etc. Cu unanimitate de voturi, proiectele de hotărâre privind conferirea titlului de cetăţean de onoare celor patru tineri au fost aprobate de Consiliul local.

Diana Marin şi Mugurel Enache sunt elevi la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”. Cei doi elevi s-au remarcat prin numeroase participări la concursuri naţionale şi internaţionale la care au ocupat locuri fruntaşe pe podium. Cel mai recent premiu, care le-a adus recunoaştere internaţională a fost medalia de aur la Concursul Internaţional Infomatrix, desfăşurat în perioada 25-29 mai 2016. Elevii alexăndreni au surclasat echipele celor mai prestigioase licee de informatică din Bucureşti, dar şi echipe de tineri din ţări cu tradiţie în acest domeniu. La concurs au participat aproape 600 de elevi din peste 40 de ţări.

Proiectul care le-a adus marele premiu, “The Journey”, reprezintă o călătorie virtuală în corpul uman în care, pe lângă talent şi pasiune, elevii alexăndreni au investit mii de ore de muncă şi bani, pe care au reuşit să îi obţină cu ajutorul unor sponsori. Aplicaţia “The Journey”, în care utilizatorul este invitat virtual, într-o navă, pentru a străbate de la un capăt la altul corpul uman, de la neuroni, celule până la organele vitale se adresează în primul rând elevilor şi conţine, pe lângă imaginile video, şi informaţii despre fiecare organ, sistem sau celulă din corpul uman.

Bianca Raluca Chiar, fostă elevă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, în prezent studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, a obţinut, de asemenea, de-a lungul anilor de şcoală mai multe premii şi distincţii la numeroase concursuri şcolare şi extraşcolare, naţionale şi internaţionale, printre acestea numărându-se locul I la etapa naţională şi medalie de bronz la etapa internaţională, în cadrul Concursului Infomatrix.

Alina Gudei este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi se află pe lista Ministerului Educaţiei printre elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în acest an şi care sunt beneficiari ai prevederilor Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional. Lista cuprinde doar 63 de elevi din toată ţara. Alexăndreanca aflată pe lista celor mai buni elevi din ţară a obţinut medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, desfăşurată în mai 2016.

Cei patru tineri s-au adăugat anul acesta celor 40 de cetăţeni de onoare ai muncipiului Alexandria, personalităţi care şi-au pus activitatea în slujba cetăţenilor municipiului sau care au contribuit la dezvoltarea sau creşterea prestigiului municipiului prin acţiunile lor. Titlul de Cetăţean de Onoare se acordă, începând din 1996, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilelor Muncipiului Alexandria.

În cadrul aceloraşi manifestări, profesorii care s-au ocupat de coordonarea acestor tineri performanţi au primit diplome de excelenţă din partea municipalităţii. Este vorba despre prof. Daniela Tătaru de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, prof. Eliza Sotirescu de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” şi prof. Nicoleta Croitoru de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”.

3 Comments

  1. Felicitari tuturor!!!

  2. Felicitari lor ,si profesorilor lor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.