Economie

Patru proiecte prioritare pentru dezvoltarea şi modernizarea serviciilor de diagnosticare şi tratament la Spitalul de Urgenţă Alexandria

Infrastructura din reţeaua de sănătate a judeţului Teleorman nu este în acest moment una care să corespundă în totalitate cerinţelor şi exigenţelor celor care apelează la serviciile de sănătate publică. În acest context, se fac eforturi financiare însemnate pentru a moderniza şi dezvolta întreaga gamă de servicii medicale, în principal şi cu prioritate cele de urgenţă la Alexandria, care este punctul nodal al reţelei de sănătate din Teleorman. Proiectele depuse în acest sens de Consiliul Județean, în cadrul Programului POR 2014 – 2020, vor aduce un plus în dezvoltarea şi modernizarea întregului complex de servicii medicale. Primul pe listă este proiectul privind Extinderea şi dotarea secţiei UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, proiect a cărui cerere de finanţare este în momentul de faţă în evaluare tehnică la ADR Sud Muntenia.

Al doilea proiect din acelaşi program, respectiv Creșterea eficienţei energetice a clădirii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alexandria este în prezent supus evaluării tehnice pentru aprobarea cererii de finanţare tot la ADR Sud Muntenia. Sigur, şansele de reuşită pentru ambele proiecte sunt dintre cele mai favorabile, chiar sigure, aşa cum preciza recent preşedintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuţ Cristescu. Un proiect de mare anvergură şi o complexitate deosebită este cel privind „Construirea unui corp nou la SJU Alexandria, S+P+5E” , proiect iniţiat de Consiliul Judeţean din alte fonduri naţionale, respectiv prin Compania Naţională de Investiţii, care, aşa cum declara președintele Cristescu, este deja în faza de elaborare a documentaţiei pentru achiziţia de servicii de proiectare faza studiu de fezabilitate. Și, un ultim proiect din cele de cerere imediată este cel pentru achiziţia de echipamente medicale, respectiv Computer Tomograf şi RMN pentru SJU Alexandria. Proiectul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi cu o parte de contribuţie, de 700.000 lei, de Consiliul Judeţean. În cadrul acestui proiect se lucrează în prezent la amenajarea spaţiului, urmând a fi pus în funcţiune în perioada imediat următoare. „Sunt primele patru proiecte dintr-un program mai amplu de dezvoltare şi modernizare a reţelei de sănătate publică din Teleorman, spunea preşedintele Cristescu. Toate aceste proiecte au finanţarea asigurată, respectiv Extinderea şi dotarea secţiei UPU în valoare de 6.832.638 lei, iar o sumă importantă, considerabil de mare este şi valoarea investiţiei care priveste Corpul nou de la Spitalul Judeţean Alexandria, care va fi  stabilită odată cu elaborarea documentaţiie de proiectare. De altfel, nici o sumă de bani nu este prea mare, atâta timp cât este folosită pentru sănătatea oamenilor, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de asisteţă medicală la nivelul celor mai noi metode de asistenţă şi tratament medico – sanitar şi de urgenţă”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu. (Gh. Paraschiv)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.