Sport

Patru medalii pentru karatiştii alexăndreni la Campionatul European SKDUN

karateRecent, în Ungaria (în localitatea Eger), a avut loc Campionatul European de Karate SKDUN, la care  au participat 900 de sportivi din 27 de ţări continentale. Evenimentul, organizat în incinta complexului sportiv Kemeny Ferenc Sport Arena a fost coordonatã de către stafful SKDUN şi de federaţia internaţională care coordonează această organizaţie. Dintre ţările participante, România a reuşit să se evidenţieze cu un lot de sportivi foarte bine pregătiţi, între care şi şase sportivi pregătiţi de antrenorul Ionel Ganea, care au reprezentat cele două cluburi alexăndrene; este vorba de Sorin Alexandru Burtan, Maria Magdalena Şerban, Oana Chiriţă şi Georgiana Denisa Stoian – clubul CST Alexandria, Mihai Sebastian Dragostin, Rareş Andrei Dorobanţu – clubul Kanazawa. Competiţia s-a desfăşurat pe opt suprafeţe de concurs, iar ritmul întrecerii şi dinamica competiţiei a fost una spectaculoasă. Iar la final, sportivii români s-au evidenţiat în mod deosebit, în timp ce karatiştii alexăndreni au reuşit să aducă acasă un număr de patru medalii.

Astfel, Sorin Alexandru Burtan (locul II, Kumite Individual Tineret, categoria -60 kg), Georgiana Denisa Stoian (locul II‚ Kumite Individual Cadeţi, categoria +50 kg), Mihai Sebastian Dragostin (locul III, Kumite Individual Minicadeţi, categoria -40 kg) şi Rareş Dorobanţu (locul III, Kumite Individual Copii, categoria –45 kg) au fost medaliaţii alexăndreni, sportivi care au convins că merită un loc în topul practicanţilor de karate pe plan internaţional.

Odată cu participarea la această competiţie majoră pe plan european, antrenorul Ionel Ganea, cel care îi pregăteşte pe sportivi în cadrul celor două cluburi alexăndrene, şi-a demonstrat atât priceperea în predarea şi pregătirea sportivilor, cât şi confirmă că, deşi este un club mic, Kanazawa are un rol important în promovarea karateului pe plan local şi nu numai. Participarea la Campionatele Europene din Ungaria pentru sportivii alexăndreni a fost posibilă datorită sprijinului financiar  acordat de Primăria municipiului Alexandria, clubul CST Alexandria şi Primăria comunei Poroschia, cărora antrenorul şi preşedintele Kanazawa, Ionel Ganea, a ţinut să le mulţumească. Acesta a mai menţionat şi sprijinul financiar acordat de unul din susţinătorii clubului, Vali Negoiţă, din Bucureşti; de asemenea, s-a transmis un mesaj de mulţumire tuturor persoanelor care au acordat suma de 2% din impozitul pe venit, pe anul 2012, către clubul Kanazawa, bani care au ajutat în pregătirea performerilor karatişti alexăndreni.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.