Sport

Patru medalii pentru CST Alexandria – Magda Dudeanu a obţinut medalia de argint la “naţionale”

magda 1Timp de o săptămână, în Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele naţionale de tir pistol,  aer comprimat, pentru seniori şi juniori I. Concursul, care a reunit cei mai buni trăgători din ţară, a fost deosebit de spectaculos, noile reguli impuse de federaţie oferind o doză de echilibru şi spectaculozitate probelor.

Între cele opt cluburi participante la concurs a fost şi secţia de profil a CST Alexandria, care avea să-şi păstreze balzonul pe plan naţional prin rezultatele obţinute

Magdalena Dudeanu, una din cele mai titrate trăgătoare de pistol din ţară, a concurat din nou din dubla postură, de sportiv şi antrenor. În competiţia individuală, la feminin, multipla campioană naţională s-a evidenţiat în concursul clasic, unde avea să ocupe primul loc, însă, în finala probei avea să ocupe “doar” locul 2 şi să obţină medalia de argint. “Din punctul meu de vedere, a fost un concurs foarte dificil, a fost foarte spectaculs, a avut o doză de adrenalină, dar în final mă bucur că am reuşit să prind medalia de argint. Ce să spun, s-au schimbat regulile de concurs, a fost nevoie să schimb puţin modul de abordare a competiţiei, iar eu încă nu m-am obişnuit cu asta. Aş fi vrut să păstrez medalia de aur de anul trecut, însă este foarte bună şi acest rezultat, vicecampioană naţională!”, a declarat sportivul Magdalena Dudeanu.

Aceasta a reuşit să obţină două medalii şi din postura de antrenor; este vorba de concursul juniorilor I, unde antrenorul Magdalena Dudeanu a reuşit două rezultate, o medalie la individual, prin Alexandru Paţe (medalie de bronz), şi o medalie pe echipe (medalie de argint), însă a mărturisit faptul că “mă aşteptam la un rezultat mai bun, pe total”.

Cât priveşte al patrulea rezultat obţinut de clubul CST Alexandria la “naţionalele” de aer comprimat, medalia de argint pe echipe, la nivel de senioare. “Pentru noi rezultatele sunt mulţumitoare, sunt performanţe bune, mai ales că s-au schimbat câteva reguli importante de concurs, dar mai ales că a fost o concurenţă numeroasă”, a mai spus Magdalena Dudeanu.

Rezultatele sportivilor de la CST Alexandria la Campionatele naţionale de pistol, aer comprimat, din Bucureşti, de săptămâna trecută au fost:

– locul II (medalie de argint), individual senioare, Magdalena Dudeanu;

– locul II (medalie de argint), echipe senioare (Magdalena Dudeanu, Irina Luca, Florentina Petrila);

– locul II (medalie de argint), echipe juniori I (Alexandru Paţe, Andrei Roşu, Laurenţiu Badea);

– locul III (medalie de bronz), individual juniori I, Alexandru Paţe.

B. Pană

 

2 Comments

 1. Felicitari pentru rezultatele obtinute! Sa munciti la fel de mult pentru a va mentine in topul performerilor nationali!

 2. Vremea vine… vremea trece…, dar există şi oameni pentru care parcă rămîne pe loc. Unul dintre aceştia este excepţionala performeră MAGDA DUDEANU (ACUM), MAGDA RISTEA (atunci). Atunci cînd am cunoscut-o şi am scris pentru prima oară despre ea, despre ce face şi ce trepte urcă. Adică, în urmă cu vreo 20 (poate mai mult?) de ani. Iar în tot acest timp nu am avut ocazia să scriu decît despre recorduri, titluri, diplome, medalii…
  De aceea spun, acum cînd am citit materialul de faţă, că dacă pentru unii vremea a (cam) trecut, pentru MAGDA s-a oprit în loc, doar pentru a-i mai da ocazia să bată un record, să-şi mai treacă o medalie în palmares. Iar performanţele ei sunt acum cu atît mai valoroase cu cît pe cele personale le dublează cu ale tinerilor sportivi pe care-i pregăteşte.
  Şi dacă la MAGDA este de lăudat longevitatea în vîrful piramidei, mult mai de apreciat este un al lucru. Anume, loialitatea! Loialitatea faţă de clubul în care a descifrat primele litere din alfabetul tirului şi faţă de oraşul în care s-a născut. MAGDA este, dacă nu greşesc, UNICUL performer al Alexandriei, poate chiar al Teleormanului (mă refer strict la sporturile individuale), care în pofida tuturor ofertelor, nici nu a pus în balanţă transferul la un alt club din ţară, mult mai puternic, mult mai… darnic. MAGDA a preferat să-şi dedice toate performanţele oraşului ei, Alexandria, care poate şi pentru acest lucru a răsplătit-o cu titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE.
  Felicitări MAGDA, noi succese şi, mai ales, împlinirea celui mai vechi (şi, cred, dureros uneori prin nerealizare) vis al tău (pe care, poate, îl ştim doar noi?!?)
  To respectul meu pentru ceea ce ai făcut şi pentru ceea ce vei mai realiza!
  Un vechi prieten, Florin Dumitru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.