Eveniment

Patru incendii în Teleorman, la sfârșit de săptămână / Două case și două anexe gospodărești, cuprinse de flăcări

Pompierii teleormăneni au intervenit la finalul săptămânii pentru stingerea a patru incendii, dintre care două izbucnite la case de locuit, în localitățile Necșești și Cervenia, și două la anexe gospodărești, în localitățile Scrioaștea și Nanov, informează ISU Teleorman.

La Necșești, în ziua de vineri, în jurul orei 16.10, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Ajunși rapid la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la materialele combustibile din interiorul unui dormitor și al unui hol, cu posibilitate de extindere și distrugere a întregului imobil. Proprietarul, un bărbat de aproximativ 41 de ani, în încercarea de a stinge flăcările, a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, motiv pentru care a fost preluat de echipajul SMURD, a primit primul ajutor calificat, însă a refuzat să meargă la spital. Incendiul a fost stins în limitele găsite, în mai puțin de o oră, pompierii reușind să salveze restul locuinței. Valoarea pagubelor, reprezentând obiectele de mobilier și electrocasnicele din cele două încăperi, a fost estimată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric.

La Scrioaștea, vineri seara, în jurul orei 21.27, pompierii militari roșioreni au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească, cu posibilitate de extindere la o casă de locuit. Intervenția rapidă a pompierilor, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, a condus la salvarea locuinței și limitarea pagubelor la nivelul unei magazii, unde erau depozitate articole de îmbrăcăminte și o mașină de spălat. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20000 de lei. Proprietarul, un bărbat de aproximativ 52 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare, motiv pentru care a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD și a fost transportat la Spitalul Caritas din municipiul Roșiorii de Vede pentru îngrijiri medicale de specialitate. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă corespunzător, care a căzut pe materialele combustibile din anexă.

La Nanov, sâmbătă dimineața, la ora 06.35, au fost solicitați să intervină pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la două anexe gospodărești. Ajunși la locul indicat de apelant, militarii au constatat că focul se manifesta generalizat, la cele două anexe, fără posibilitate de extindere. Incendiul a fost stins cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în aproximativ o oră și jumătate. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 25000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

La Cervenia, în ziua de 25 noiembrie, la ora 07.51, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția rapidă a pompierilor militari din cadrul Detșamentului Alexandria pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperișul unei locuințe. Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit aproape două ore pentru a stinge focul care se manifesta la astereala din lemn a acoperișului, pe circa 100 mp. Pompierii au reușit să salveze bunurile din interiorul locuinței și mai multe anexe gospodărești, valoarea acestora fiind apreciată la suma de 70000 de lei. Pagubele produse de incendiu au fost estimate la suma de 25000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.