Eveniment

Patru gospodării din localitatea Poiana, cuprinse de flăcări

În data de 08.10.2012, la ora 10.45, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele au fost alertaţi pe numărul unic de urgenţă 112, de izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Viorel A., din localitatea Poiana, în pericol fiind şi gospodăriile din vecinătate. La sosirea forţelor de intervenţie, focul se manifesta la anexele din patru gospodării, cu pericol de extindere la locuinţele din apropiere. Intervenţia, care a durat aproximativ 4 ore, a fost îngreunată din cauza cantităţii mari de materiale combustibile, a vântului puternic ce a favorizat extinderea la bunurile materiale din apropiere şi a lipsei surselor de apă, alimentarea făcându-se prin navetă de la subunitate. La această intervenţie au participat 14 subofiţeri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

În incendiu au fost distruse ori avariate următoarele bunuri materiale:

– în gospodăria lui Viorel A.: acoperişul bucătăriei, pe o suprafaţă de cca. 10 mp, trei adăposturi de animale, 4 t de lemne de foc şi 4 t de furaje;

– în gospodăria lui Gică S.: 2 t de lemne de foc, un adăpost de animale, un gard pe o lungime de cca. 30 de metri;

– în gospodăria Gherghinei T.: trei adăposturi de animale, 9 t de lemne de foc, o magazie de cereale pe o suprafaţă de cca. 3 mp, şi un gard pe o lungime de cca. 25 de metri;

– în gospodăria lui Viorel N.: trei adăposturi de animale, pe o suprafaţă de cca. 4 mp, o magazie de lemne pe o suprafaţă de cca. 14 mp, 4 t de lemne de foc şi cca. 4 t de furaje.

În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, reiese că vinovat de acest eveniment a fost un scurtcircuit produs la cablurile electrice dintre stâlpi, scânteile ajungând pe o furajele depozitate în apropiere.  Incendiul s-a extins rapid la celelalte gospodării din cauza vântului puternic şi a materialelor combustibile din vecinătate. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 700000 de lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.