Eveniment

Patru bărbați, reținuți pentru furt din magazine și agenții de pariuri. Au acționat în 10 județe, inclusiv Teleorman

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au documentat, în luna ianuarie, în localitatea Brănești, județul Ilfov, activitatea infracțională a unei grupări, specializate în furturi din societăți comerciale.

Astfel, în urma activităților investigativ – operative, a rezultat faptul că, persoanele care ar fi comis fapta din 12 ianuarie a.c., sunt membrii unei grupări infracționale specializate în comiterea de furturi din magazine și agenții de pariuri, care acționau în 10 județe, respectiv Ilfov, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Olt, Argeș, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Buzău.

În perioada 12 ianuarie 2023 – până în prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timp de noapte, prin efracție, în mai multe societăți comerciale, de unde ar fi sustras bani, țigări și băuturi.

De asemenea, în noaptea de 28 februarie – 1 martie a.c., ora 2.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov i-au depistat, în flagrant delict, în localitatea Jilava, județul Ilfov, pe cei patru bărbați, după ce aceștia au pătruns prin efracție în trei societăți comerciale, din județul Giurgiu, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu țigări (aproximativ 1.100 de pachete), băuturi alcoolice, precum și bani din casele de marcat. Unul dintre cei patru bărbați era urmărit la nivel național.

Totodată, la comiterea celor trei infracțiuni de furt calificat, persoanele bănuite ar fi folosit un autovehicul, pe care ar fi montat plăcuțe cu numere de înmatriculare sustrase anterior.

Pentru întregirea probatoriului în cauză, la data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat cinci percheziții, la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate și domiciliile celor patru bărbați, unde au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă și un autoturism, care ar fi fost folosit la comiterea de infracțiuni.

În urma probatorului administrat, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cei patru bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentați, la data de 2 martie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numere de înmatriculare false, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, criminaliști din cadrul Serviciului de Criminalistică Ilfov, polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Olt, Giurgiu și Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezența de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.