Politic

Patru ani de mandat în cifre/ Senatorul Eugen Pîrvulescu a luat cuvântul în plen de 119 ori și și-a trecut în cont 44 de inițiative legislative

Vicelider al Grupulului parlamentar al Partidului Naţional Liberal și membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, dar și în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi, senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu și-a trecut în cont, în cei aproape patru ani scurși din mandatul încredințat de teleormăneni la alegerile din decembrie 2016, 44 de iniţiative legislative, 27 de declaraţii politice, 12 întrebări, nu mai puțin de 35 de interpelări și alte 6 interpelări adresate Primului Ministru. De asemenea, liderul PNL Teleorman a luat de 119 ori cuvântul în plen și a susținut 16 moțiuni.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu s-a folosit, în repetate rânduri, de instrumentele puse la îndemână de funcţia în care a fost ales pentru a cere lămuriri referitor la subiecte de interes pentru alegători. Astfel, Eugen Pîrvulescu i-a interpelat, în mandatul de senator, pe miniștrii Agriculturii, Fondurilor Europene,  Finanţelor Publice și Transporturilor din fosta guvernare PSD.

Printre inițiativele legislative susținute de senatorul PNL de Teleorman sunt propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care prevede noi obligații pentru administratorii asociațiilor de proprietari în cazul solicitărilor făcute de organele de control, propunerea legislativă care urmăreşte introducerea obligativităţii dotării de către autorităţile locale, a tuturor unităţilor şcolare aflate sub coordonarea acestora cu pubele colorate şi inscripţionate corespunzător, pentru selectarea la sursă a deşeurilor, precum și un proiect de lege care propune introducerea unei accize pe fiecare hectolitru de produs, în cazul băuturilor răcoritoare cu un conţinut ridicat de zahăr (zaharuri libere).

Pe de altă parte, printre declarațiile politice susținute de senatorul Eugen Pîrvulescu, parcă mai de actualitate ca niciodată pentru Teleorman, este cea referitoare la “Problemele sistemului de sănătate din România”.

De asemenea, senatorul PNL de Teleorman le-a vorbit aleșilor din camera superioară a Parlamentului, în mandatul care se încheie în luna decembrie, și despre „Lipsa de viziune și prostul management în cheltuirea fondurilor europene”, despre „Drama din sistemul educațional, drama României”, despre cum „Teleormănenii aleg să plece din țară”, dar și despre „Drama asistaților social în Teleorman”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.