Economie

Patru agenți economici care comercializează articole pirotehnice, verificați de ITM Teleorman / Nu au fost identificate nereguli

În perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, ITM Teleorman a desfășurat  acțiunea  de verificare a legalității privind deținerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea și folosirea articolelor pirotehnice.

Această acţiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv care a determinat această acţiune este faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Teleorman au desfășurat acțiuni de identificare şi verificare a agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv dacă sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie pe raza cărora își desfășoară activitatea; dacă au personal autorizat ca pirotehnicieni; mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege; transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale; depozitarea acestora este conformă; daca nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate; articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

În cadrul acestei acțiuni, au fost verificați patru agenți economici și nu au fost constatate deficiențe privind comercializarea, manipularea, transportul și deținerea articolelor pirotehnice. Firmele verificate de inspectorii de muncă aveau autorizațiile de comercializare articole pirotehnice vizate pe anul în curs pentru articole pirotehnice din categoria F1, P1 și T1. Articolele pirotehnice comercializate respectau reglementările tehnice și instrucțiunile producătorilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.