Social

Patroni teleormăneni subvenţionaţi de AJOFM pentru că au angajat persoane cu vârsta de peste 45 de ani sau absolvenţi

locuri-de-muncaAtraşi de subvenţia acordată de stat, tot mai mulţi angajatori teleormăneni încep să angajeze şomeri cu vârsta de peste 45 de ani sau şomeri care sunt unici susţinători ai familiilor monoparentale.

Fie că este vorba de şomeri peste 45 de ani sau absolvenţi ai unei forme de învăţământ, peste 300 de teleormăneni au fost angajaţi la diverse firme, patronii beneficiind lunar de subvenţii pentru locurile de muncă de până la maxim 750 de lei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Teleorman.

Aceste subvenţii se acordă la cerere, în baza unei convenţii pe care angajatorul, care a încadrat în muncă absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ, o încheie cu agenţia. Astfel, cei care angajează absolvenţi ai ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat suma de 500 de lei. De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi de liceu sau de şcoli postliceale primesc, tot pentru aceeaşi perioadă, suma de 600 de lei, iar celor care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ superior le revin, pentru fiecare angajat, suma de 750 de lei.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru angajatorii care încadrează în muncă şomeri de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale. Aceştia primesc lunar, timp de 12 luni pentru fiecare persoană, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de serviciu cel puţin 18 luni. Nu beneficiază de aceste facilităţi angajatorii care în ultimii doi ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din aceste categorii.

În ceea ce priveşte şomerii, la nivelul judeţului Teleorman, 293 persoane cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale prin subvenţionarea locului de muncă au fost încadraţi, în primul semestru al anului 2015.

De asemenea, în primul semestru din 2015, 36 de absolvenţi au fost angajaţi prin încheierea de contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată, prin subvenţionarea locului de muncă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.