Politic

Partidele politice trebuie să restituie candidaţilor la alegerile locale sumele rambursate şi/sau necheltuite

Partidele politice şi organizaţiille cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au obligaţia de a restitui candidaţilor la alegerile locale din anul 2016, prin intermediul mandatarilor financiari, în termen de 30 de zile de la data rambursării de către Autoritatea Electorală Permanentă, sumele rambursate şi/sau sumele necheltuite conform contribuţiilor pe care aceştia le-au depus, în conformitate cu prevederile art. 48 alin. (10) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Autoritatea Electorală Permanentă a început să rambureseze competitorilor electorali din Teleorman care au participat la alegerile locale de pe 5 iunie sumele de bani cheltuite în campania electorală începând cu data de 12 decembrie.

Încălcarea de către partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale a obligaţiei de a restitui candidaţilor sumele de bani necheltuite sau rambursate de către AEP constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

De asemenea, verificarea restituirii către candidaţi a sumelor rambursate şi/sau a celor necheltuite va face obiectul controalelor desfăşurate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

La alegerile locale de pe 5 iunie, la nivelul judeţului Teleorman, şase formaţiuni politice au depus listele de candidaturi pentru Consiliul Judeţean, respectiv PSD, PNL, PMP, ALDE, PRU şi UNPR, în timp ce, pentru consiliile locale şi primăriile din judeţ au depus candidaturi, pe lângă cele şase partide, şi PNL, Alianţa PNL – PNŢCD Tătărăştii de Jos, PRM, Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, Partidul Social Românesc, Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, Partidul Social Român, precum şi 15 candidaţi independenţi.

Până pe data de 6 iulie, termenul limită de depunere a cererilor de rambursare a cheltuielilor electorale, un număr de 702 competitori electorali participaţi la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au solicitat Autorităţii Electorale Permanente rambursarea unor cheltuieli în cuantum total de 49.785.032,28 lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.