Eveniment

Participare record la concursul anual de vinuri la Alexandria

Iniţiat în urmă cu patru ani, concursul “Cel mai bun vin alb sau roşu de pe plaiuri alexăndrene”, organizat de Primăria municipiului Alexandria, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Zărezean, în preajma sărbătorii viei şi vinului celebrată la 1 februarie, a devenit tradiţional în rândul cultivatorilor autohtoni de viţă de vie, numărul participanţilor crescând semnificativ de la o ediţie la alta. La ediţia a cincea a concursului organizată miercuri, 30 ianuarie 2013, s-au înscris 34 de participanţi la secţiunea vin roşu şi 13 participanţi la secţiunea vin alb, aproape dublu faţă de ediţiile anterioare, pe lângă recunoaşterea calităţii vinului produs de aceştia, participanţii fiind probabil atraşi şi de premiile în bani oferite de organizatori.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul a fost alcătuit din cunoscători ai secretelor licorii bahice care au analizat soiurile prezentate în concurs oferind puncte pentru culoare, tărie, limpiditate, aromă şi gust. Preşedintele juriului a fost inginerul viticol Marin Ciufu, iar membri: George Cojocaru – vinificator la SC INTERVITT ZIMNICEA, Tatiana Sandu – director la SC Apa Serv SA, membră a Asociaţiei somelierilor, Florian Matei, reprezentant al Asociaţiei Zărezean, câştigător la una din ediţiile precedente ale concursului la secţiunea vin alb, şi Marcel Capeţ, câştigătorul de anul trecut al concursului la secţiunea vin roşu.

Producătorii soiurilor de avin alb şi vin roşu care au întocmit cele mai mari punctaje vor fi premiaţi în cadrul manifestărilor dedicate Sărbătorii viei şi vinului Zărezean, vineri, 1 februarie, la Clubul pensionarilor din Alexandria. Vor fi acordate premiile I, II şi III pentru fiecare secţiune. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.