Social

Parteneriat educaţional “Felicitări pentru Moş Crăciun”

IMG_1298În cadrul unui parteneriat educaţional, încheiat între Grădiniţa Nr. 2 şi Şcoala Gimnazială Nr. 5 ambele din Alexandria, cu scopul de a se realiza un dialog între copiii din grădiniţă şi cei din învăţământul primar s-a desfăşurat o activitate cu titlul “Felicitări pentru Moş Crăciun!”. La această acţiune au participat preşcolarii grupei mari ai Grădiniţei Nr. 2 din Alexandria, îndrumţi de educatoarea Cristina Barbu, şi elevii clasei a IV- a A de la Şcoala Gimnazială Nr. 5, învăţătoare Corina Voicu Popescu.

Având în vedere că se apropie Crăciunul cu bucuria pe care doar o dată pe an o poţi simţi, în spiritul acestei sărbători, şcolarii clasei a IV-a, încărcaţi cu multă răbdare, şi-au îndreptat atenţia şi sufletul către colegii mai mici de la Grădiniţa Nr. 2, veniţi în vizită, şi i-au ajutat pe cei mici să confecţioneze felicitări pentru Moş Crăciun.

Pretutindeni Crăciunul este considerat sărbătoarea iubirii, a familiei, este cea mai frumoasă, cea mai caldă şi mai emoţionantă sărbătoare a lumii creştine, iar cei mici, alături de părinţi, au trăit cu intensitate toate aceste emoţii. Crăciunul este o sărbătoare când grijile sunt date uitării şi chiar şi părinţii redevin pentru o clipă copii, ascultând cu toţi poveştile care spun despre drumurile lui Moş Crăciun, care alergă prin lume cu daruri, cu sania trasă de reni. În acest context, elevii clasei a IV-a A au împodobit şi un brăduţ în întâmpinarea celor mici şi au primit cu bucurie vizita acestora. Dând dovadă de mult calm şi răbdare cu mai micii lor colegi, împreună au realizat felicitări adresate lui Moş Crăciun, astfel dovedind capacitate de colaborare şi respect reciproc, precum şi familiarizarea cu mediul şcolar pentru copii grupei mari ai Grădinţei Nr. 2 din Alexandria.

Activitatea desfăşurată face parte din calendarul activităţilor comune grădiniţă – şcoală în vederea promovării dialogului şi a cooperării celor două instituţii educaţionale şi s-a încheiat cu un mic program artistic prezentat de copiii celor două unităţi şcolare, cadrele didactice bucurându-se de prezenţa şi sprijinul părinţilor pentru desfăşurarea acestei întâlniri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.