Politic

Parlamentul s-a întrunit în prima sesiune din acest mandat/ Cinci dintre cei șapte aleși de Teleorman, la primul mandat în Legislativ

După o lună de vacanță, parlamentarii s-au întors, luni, la muncă. Atât Camera Deputaților, cât și Senatul au început sesiunea ordinară, prima din actualul mandat încredințat de electorat în luna decembrie a anului trecut. Convocarea celor două Camere ale Parlamentului a fost făcută în temeiul prevederilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, precum şi ale art. 83 din Regulamentul Senatului, respectiv ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei de preşedinţii acestor foruri legislative Anca Dragu şi Ludovic Orban.

Județul Teleorman este reprezentat în Parlament, la fel ca și în legislatura trecută, de cinci deputați și doi senatori. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, dreapta din Teleorman a trimis în Legislativ mai mulți parlamentari decât stânga, astfel că în timp ce PSD are doi deputați (Florin Piper Savu și Paul Stancu) și un senator (Dănuț Cristescu), PNL a trimis în Legislativ trei deputați (Costel Barbu, Calotă Florică Ică și Maria Stoian) și un senator (Eugen Pîrvulescu). Din cei șapte parlamentari ce vor reprezenta județul Teleorman în Legislativ, cinci sunt la primul mandat, în timp ce senatorul PNL Eugen Pîrvulescu este la al doilea mandat în camera superioară a Parlamentului, iar deputatul Calotă Florică Ică este la cel de-al treilea mandat în camera inferioară a Legislativului.

Printre prioritățile sesiunii care de-abia a început se numără, potrivit liderilor partidelor aflate la guvernare, pe lângă adoptarea legii bugetului de stat, îmbunătăţirile legislative în domeniul pensiilor, al salarizării în sectorul public şi corectarea legilor justiţiei.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor care au avut loc pe data de 6 decembrie.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc anual în cadrul a două sesiuni ordinare, conform Constituţiei României. Concret, prima sesiune trebuie să înceapă în luna februarie şi poate să ţină până în luna iunie, în timp ce sesiunea a doua trebuie să înceapă în septembrie şi să ţină cel mult până în decembrie.

One Comment

  1. Are vreunul dintre ei , studii superioare ? Adevarate ! Adica la o Universitate de stat , BUC., Cluj-Napoca , IASI ! PT. CA ALTFEL CUM POTI SA CONDUCI O TARA ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.