Social

Parlamentarii teleormăneni n-au dat curs invitaţiei lui Nicolăescu de a participa la dezbarea regională de la Alexandria

“Reforma este necesară. Nimeni nu este mulțumit de sistemul sanitar. În acest moment este destabilizat. Încercăm să blocăm creșterea subfinanțării spitalelor și alte disfuncționalități. Ne propunem să plafonăm din timp resursele, să punem accent pe prevenție și să readucem în prim plan ajutorul medical la domiciliu. Mă chinui să schimb soarta medicilor”. Aşa şi-a început ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, discursul său de la întâlnirea de luni de la Alexandria, prin care a explicat de ce noile proiecte de legi supuse dezbaterii publice sunt adecvate şi trebuie cât mai repede aprobate şi puse în practică.

La această dezbatere, de interes naţional putem spune, atât pentru cei care lucrează în domeniu, cât şi pentru pacienţi, au fost invitați să participe reprezentanții Colegiilor Județene ale Medicilor, reprezentanții asociațiilor de pacienți din fiecare județ, reprezentanții Societăților și Patronatelor Medicilor de Familie, reprezentanții organizațiilor județene ale sindicatelor, reprezentanții Ordinului asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali, managerii spitalelor publice, reprezentanții Colegiilor Județene ale Farmaciștilor, conducerile DSP-urilor, președintele CNAS, domnul Cristian Bușoi și conducerile Caselor Județene de Sănătate, președinții Consiliilor Județene, prefecții și parlamentarii USL.

Eugen Nicolăescu a participat la dezbatere însoţit de Florin Mora, consilier personal şi Adrian Pană secretar de stat în MS, în timp ce judeţul a fost reprezentat de Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, subprefectul Daniela Carmen Dan, directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, viceprimarul municipiului, Dan Popescu, directori de spitale şi reprezentanţii tuturor instituţiilor şi asociaţiilor cărora le-au fost adresate invitaţii.

Din partea parlamentarilor USL de Teleorman, despre care Nicolăescu a spus că au fost invitaţi să participle la aceste dezbateri numai parlamentarii USL, motivându-şi invitaţia prin faprul că “este vorba doar despre dezbateri şi, în cazul în care, acestea se vor concretiza şi vor ajunge să fie depuse în Parlament, atunci vor fi aduse şi la cunoştinţa celorlalţi parlamentari”, a fost prezent doar deputatul PNL, Marin Almăjanu. Un alt parlamentar care spune că nu este în barca nici unei formaţiuni politice, dar prezent totuşi la dezbatere a fost deputatul Alin Bucur.

Ceilalţi parlamentari de Teleorman, deşi mulţi dintre ei de loc din acest judeţ, nu au putut să-şi exprime punctul de vedere referitor la proiectele supuse dezbaterii, n-au putut de altfel să susţină nici de ce este necesară reforma şi nici nu au putut să expună vreo problemă în domeniul sănătăţii existentă în Teleorman, asta dacă au cunoştinţă de vreo una, pentru că nu au dat curs invitaţiei Ministrului Sănătăţii, scaunele rezervate acestora rămânând goale până la final. Motivată sau nu, lipsa lor a fost remarcată şi, chiar dacă  proiectele de lege pot fi consultate oricând pe perioada în care sunt supuse dezbaterii şi amendamente pot fi aduse la fel de des, dădea impreasia că Teleormanul a rămas fără sprijin parlamentar.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.