Politic

Parlamentarii de Teleorman şi moţiunea de cenzură. Calotă Ică Florică: „O moţiune foarte subţire din punct de vedere al conţinutului”

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a trecut miercuri, 8 februarie, de prima moţiune de cenzură de la preluarea mandatului, depusă de 123 de parlamentari ai PNL şi USR. Moţiunea, care cuprinde o serie de critici la adresa coaliţiei PSD-ALDE, a întrunit, la votul dat în Parlament, 161 de voturi favorabile, opt împotrivă şi 33 de voturi nule. Dacă toţi parlamentarii PNL, PMP şi USR ar fi votat în favoarea moţiunii, ar fi fost 168 de voturi favorabile. Pentru a fi adoptată, moţiunea avea nevoie de 233 de voturi „pentru”. În ceea ce priveşte aleşii coaliţiei PSD-ALDE, senatorii şi deputaţii puterii s-au abţinut de la votul final din Parlament.

La fel ca ceilalţi deputaţi şi senatori ai ALDE, deputatul Calotă Ică Florică a ales să nu voteze moţiunea  de cenzură depusă de parlamentarii PNL şi USR, motivându-şi gestul prin timpul foarte scurt scurs de la învestirea Executivului, precum şi prin motivul ce a stat la baza depunerii ei, unul irelevant, susţine acesta, în contextul în care OUG13 a fost deja abrogată de Guvernul Grindeanu.

„Nu am votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu din simplul motiv că, din punctul meu de vedere, a fost o moţiune foarte subţire din punct de vedere al conţinutului. Mai mult, consider că momentul a fost de-a dreptul neinspirat. Să vii cu o moţiune de cenzură la numai o lună de la instalarea unui guvern mi se pare exagerat. Executivul are de îndeplinit nişte obiective stabilite clar în programul de guvernare, pentru care a primit votul electoratului pe 11 decembrie, iar Parlamentul ar trebui să-l lase să-şi facă treaba. Repet, a fost de-a dreptul neinspirat momentul ales de colegii mei de la PNL şi USR pentru a depune o moţiune de cenzură”, a declarat deputatul ALDE Calotă Florică Ică referitor la subiect.

În ceea ce priveşte mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de marţi, 7 februarie, adresat Parlamentului referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi evenimentele generate de acestea, deputatul ALDE  a preciza că a ales, la fel ca ceilalţi aleşi ALDE şi PSD, să părăsească sala.

„Nu am rămas în sală la discursul preşedintelui Iohannis, am ales să părăsesc şedinţa de plen împreună cu colegii mei de partid şi împreună cu cei de la PSD. Aş fi rămas dacă preşedintele ar fi venit în Parlament pentru a transmite un mesaj în care să-şi îndeplinească atribuţiile de mediator. Cum a venit doar pentru a băga băţul printre gard, am considerat că este cazul să nu asist la un moment în care preşedintele ţării vine în Parlament pentru a ne certa”, a precizat deputatul ALDE de Teleorman.

Totodată, referitor la motivul pentru care nu a plecat odată cu aleşii PSD, ci un pic mai târziu, deputatul ALDE a precizat că erau blocate ieşirile întrucât erau mulţi cei care voiau să iasă, aşa că a preferat să aştepte să se elibereze calea de acces, însă discursul preşedintelui l-a determinat să plece „chiar de la primele fraze”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.