Politic

Parlamentari teleormăneni împotriva noului proiect de cod rutier

Ioan DUMITRESCU

Noul cod rutier, propunerile aberante de modificare ale acestuia doar în favoarea poliţiei şi total în defavoarea participanţilor la trafic, a şoferilor, stârneşte multe nemulţumiri atât în rândul celor asupra cărora ar trebui să activeze legea, cât şi asupra legiuitorilor, mulţi dintre ei indignându-se şi pentru faptul că şi ei sunt şoferi, dar şi pentru faptul că ar trebui să voteze o lege aberantă, în accepţia multora.

Astfel, deputatul social-democrat Adrian Simionescu, din Colegiul 2 Zimnicea, susţine că nu este de acord cu acele puncte care conduc la arbitraj. Deputatul apreciază că trebuie găsită o soluţie prin care să nu se poată ajunge la o soluţie arbitrară, în care poliţistul de la circulaţie poate decide singur starea de infracţionalitate a şoferului, în felul acesta existând riscul ca mulţi dintre şoferii profesionişti să îşi piardă pâinea. Deputatul Simionescu consideră că ar trebui eliminată posibilitatea negocierii culpabilităţii şoferului, domeniu în care poliţistul poate învinovăţi sau, în funcţie de anume interese, aplana un conflict rutier. Adrian Simionescu, ca un om raţional, nu este de acord nici cu sumele exorbitante, astronomice, ale amenzilor viitoare, precizând că în proiectul viitorului cod rutier există o discrepanţă ameţitoare între salariul mediu pe economie şi amenzile de zece ori mai mari decât salariul respectiv, existând riscul ca respectivele sancţiuni, amenzi, să nu poată fi plătite niciodată.

Şi deputatul Valentin Boboc, Colegiul 4 Videle, este în principiu împotriva modificărilor aberante ale codului rutier, modificări de care a auzit de la televizor. Deputatul social-democrat afirmă că sancţiunile sunt prea dure pentru nişte greşeli minore, amintind printre acestea şi de traversarea pe roşu fără intenţie şi de neacordarea de prioritate. Valentin Boboc aminteşte şi de faptul că în cazul unei sancţiuni se pune problema de cuvântul şoferului împotriva cuvântului poliţistului, unde însă poliţistul întotdeauna are ultimul cuvânt, indiferent dacă are sau nu are dreptate, mai ales când acesta este cuprins de un exces de zel. Deputatul Boboc specifică şi faptul că nu suntem atât de evoluaţi, probabil în sensul de atât de avuţi, încât să avem amenzi atât de mari. Deputatul mai susţine şi faptul că dacă ar fi camere de luat vederi în toate intersecţiile, litigiile rutiere şi infracţiunile ar fi altfel reconsiderate. Valentin Boboc susţine şi faptul că domnia sa va milita să nu se voteze o astfel de aberantă lege, precizând şi faptul că îşi imaginează că respectivul proiect de lege este făcut de un om care nu este şofer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.