Politic

Parlamentari de Teleorman cu funcţii

La scrutinul de pe 11 decembrie, teleormănenii au trimis în Parlament, pentru următorii patru ani, cinci deputaţi şi doi senatori. Câştigătorii alegerilor, social-democraţii au trimis în Camera Deputaţilor trei reprezentanţi, în timp ce unul din cele două mandate de senator a revenit PSD în judeţul Teleorman. Liberalii s-au ales cu un mandat de deputat şi unul de senator, în urma redistribuirii, în timp ce ALDE, tot în urma redistribuirii, şi-a revendicat cel de-al cincilea mandat de deputat.

După validarea mandatelor parlamentarilor aleşi la scrutinul de pe 11 decembrie, Camera Deputaţilor a aprobat joi, 22 decembrie, componenţa numerică şi nominală a comisiilor permanente. Aşa cum era de aşteptat, cele mai importante comisii au revenit Partidului Social Democrat.

Mai mult, parlamentarii PSD de Teleorman s-au ales cu funcţii în comisiile permanente din care fac parte, în timp ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, practic al treilea în Stat, după preşedinte şi preşedintele Senatului.

Astfel, deputatul PSD Adrian Gâdea a fost ales secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, în timp ce deputatul PSD Valentin Boboc a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Pe de altă parte, senatorul PSD Carmen Daniela Dan s-a ales cu preşedinţia uneia dintre cele mai importante comisii permanente ale Senatului, respectiv Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat. Ulterior, Carmen Daniela Dan a fost propunerea PSD pentru preluarea Ministerului Afacerilor Interne în Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi trei parlamentari de Teleorman, aceştia nu ocupă funcţii în comisiile din care fac parte în calitate de simpli membri. Astfel, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu va activa, în următorii patru ani, în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, dar şi în Comisia pentru egalitatea de şanse, în timp ce colega sa de partid, deputatul PNL Mara Calista va activa în doua comisii permanente din camera inferioară a Parlamentului, respectiv în Comisia pentru muncă şi protecţie socială, la fel ca si social-democratul Adrian Gâdea, precum şi în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

De asemenea, deputatul ALDE Calotă Florică Ică va face parte, la fel ca şi în primul mandat de parlamentar, din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.