Politic

Parlamentari bogați, parlamentari săraci/ Deputatul PSD Florin Piper-Savu – un ales „asigurat”

Vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman până în toamna anului trecut, când a fost trecut pe listele PSD pentru Camera Deputaților, Florin Piper-Savu s-a ales cu un mandat de parlamentar la scrutinul din luna decembrie. Profesor de educație fizică și sport la bază, Florin Piper-Savu activează, în Camera Deputaților, în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, iar mandatul în Legislativ și l-a început cu o întrebare adresată, la începutul lunii ianuarie, ministrului Educației Sorin Câmpeanu, referitor la Managementul unităților de învățământ preuniversitar.

În declarația de avere a deputatului PSD nu par să existe elemente de natură să ridice semne de întrebare, singurul capitol care se „evidențiază” fiind cel al conturilor și depozitelor bancare, unde Florin Piper-Savu a ținut să noteze inclusiv contribuțiile la sistemul de pensii privat, atât pentru el, cât și pentru soție, dar și asigurarea de studii a copilului, lucru pe care nu s-a grăbit să-l facă în declarațiile de avere completate în mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Astfel, social-democratul a trecut în cea mai recentă declarație de avere patru conturi curente sau echivalente, deschise pe numele său sau al soției sale, cu o valoare totală de 26.781 de lei și 1.000 de euro, contribuții la sistemul privat de pensii, unde a economisit, împreună cu soția, peste 100.000 de lei, dar și o asigurare de studii de 14.771 de lei și o asigurare de viață de 10.741 de lei.

Conform declarației de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților, Florin Piper-Savu deține, împreună cu soția, un teren intravilan în Roșiori de Vede, de 963 mp, cumpărat în 2004, dar și o casă de 180 mp, tot în Roșiori de Vede, construită în anul 2015. De asemenea, deputatul PSD deține și un autoturism fabricat în 2017.

Familia Piper-Savu nu deține bijuterii, obiecte de artă sau colecții cu valori de peste 5.000 de euro, pe care să le noteze în declarația de avere, însă, la capitolul „venituri”, în 2019 Florin Piper-Savu declară că a încasat 133.846 de lei de la Consiliul Județean Teleorman, pentru funcția de vicepreședinte, în timp ce soția sa a încasat alți 100.380 de lei de la Primăria din Roșiori, pentru funcția de viceprimar, dar și 20.588 de lei, de la trei instituții de învățământ din municipiul Roșiori de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.