Politic

Parlamentari bogați, parlamentari săraci/ Cum arată declarațiile de avere ale senatorilor și deputaților de Teleorman – azi, Dănuț Cristescu

Au câștigat mandate de senator sau deputat la alegerile parlamentare din decembrie, când teleormănenii i-au ales să-i reprezinte în Legislativ pentru următorii patru ani de zile. După preluarea funcțiilor, parlamentarii de Teleorman s-au văzut nevoiți să-și facă publice veniturile, așa cum cere legea. Unii erau obișnuiți cu demersul, ocupând anterior alte funcții publice (de exemplu senatorul PNL Eugen Pîrvulescu sau senatorul PSD Dănuț Cristescu), în timp ce alții, aflați pentru prima dată în astfel de situație, întârzie să-și publice declarația de avere (deputatul PSD Paul Stancu).

Potrivit declarației de avere postate pe site-ul Senatului, senatorul PSD Dănuț Cristescu nu are terenuri, nici în intravilan, nici în extravilan, dar deține un apartament în Alexandria, cumpărat în anul 2007, și, împreună cu soția, un apartament în București, cumpărat în anul 2016. De asemenea, social-democratul a declarat că deține două autoturisme, cumpărate în 2003, respectiv 2008.

La capitolul „active financiare”, senatorul PSD notează un depozit bancar de 40.240 de lei (titular fiind soția), deschis în anul 2019, dar și două carduri de credit, deschise în 2003, respectiv 2006, de 530 și 22.100 de lei.

În ceea ce privește datoriile, senatorul Dănuț Cristescu are trecute în declarația de avere două împrumuturi, unul de 149.836 de lei, scadent în anul 2032 și altul de 160.465 de lei, scadent în anul 2031.

Senatorul PSD nu a trecut în declarația de avere bijuterii, obiecte de artă sau cult, colecții de artă și numismatică și nici cadouri, servicii sau avantaje primite cu titlu gratuit.

În schimb, la capitolul „venituri”, Dănuț Cristescu a trecut în declarația de avere, pentru ultimul an fiscal încheiat, salariul încasat de la Consiliul Județean pentru funcția de președinte, în cuantum total de 118.986 lei, în timp ce soția sa a încasat, de la APIA Teleorman, un salariu anual de 42.492 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.