Politic

Parlamentari bogați, parlamentari săraci/ Costel Barbu, deputatul cu ceva moșteniri și o mașină

Fost primar al comunei Suhaia, fost secretar general adjunct al Guvernului, fost consilier județean pentru o scurtă perioadă de timp, liderul PNL Costel Barbu este obișnuit cu completarea declarațiilor de avere, astfel că demersul a fost rapid pus în practică din noua sa calitate, cea de deputat în Parlamentul României.

Iar potrivit declarației de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților, care, spre deosebire de cele ale altor colegi de partid, coincide cu declarațiile completate anterior, Costel Barbu deține un teren intravilan de 793 mp, dar și un teren agricol de 3,9826 ha, în localitatea Suhaia, ambele moștenite. De asemenea, deputatul PNL deține, împreună cu sora sa, și un teren în Sătic, comuna Rucăr, de asemenea moștenire. La capitolul „clădiri”, Costel Barbu a declarat că deține o casă de locuit, în Suhaia, cu suprafață de 225 mp, moștenită.

Deputatul liberal a mai trecut, în declarația de avere, un autoturism BMW fabricat în 2001, achiziționat prin contract de vânzare-cumpărare.

Potrivit celor consemnate în declarația de avere, Costel Barbu nu deține metale prețioase, bijuterii, opere de artă sau de cult ori colecții, a căror sumă să depășească 5.000 de euro, și nu are nici conturi sau depozite bancare ori alte forme de economisire. Costel Barbu nu a împrumutat nimănui, dar nici nu a luat cu împrumut sume care să depășească 5.000 de euro, în anul 2019, însă are de restituit un împrumut contractat în anul 2017, cu o valoare de 50.000 de euro.

Singurul venit trecut în declarația de avere a deputatului PNL îl reprezintă salariul încasat de la Secretariatul General Adjunct al Guvernului, pentru funcția de secretar general adjunct. Nu face obiectul declarației de avere completate pentru Camera Deputaților, care este dată pentru anul fiscal 2019, însă la începutul anului 2020, după declararea stării de urgență pe teritoriul României, pentru a sprijini eforturile întreprinse pentru izolarea și combaterea coronavirusului, deputatul Costel Barbu și-a donat Spitalului Județean Alexandria întreg salariul încasat de la Guvernul României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.