Social

Părinții primesc o deducere personală suplimentară de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ

Federația Națională a Părinților informează că începutul de an a venit cu schimbări pentru părinții care au cel puțin un copil înscris într-o unitate de învățământ, astfel că persoanele care realizează venituri beneficiază de o deducere personal suplimentară din impozitul pe venit, în valoare de 100 de lei pentru fiecare copil, în cazul în care acesta este înscris la o școală, grădiniță sau creșă. Acest lucru a fost stabilit în Ordonanța de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022 care atestă faptul că deducerea se acordă părinților salariați, indiferent de valoarea salariului și a intrat în vigoare încă din prima zi a acestui an. Această Ordonanță de Urgență a modificat Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Deducerea personală suplimentară de 100 lei se acordă pentru fiecare copil minor înscris într-o unitate de învățământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de valoarea acestora. În situația în care copilul se află în întreținerea ambilor părinți, doar unul va beneficia de deducerea personală suplimentară, în urma prezentării documentului care să ateste înscrierea copilului la o unitate de învățământ și o declarație pe propria răspundere.

În cazul în care părintele este angajat la două societăți, va avea obligația să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.