Eveniment

Părinţi, copii, profesori, lideri politici au cerut în cor demisia inspectorului şcolar general Valeria Gherghe, pentru rezultatele dezastruoase la Bacalaureat

IMG_5442IMG_5423IMG_5445IMG_5427IMG_5429IMG_5439Monica DUMITRESCU
Imediat după publicarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, un grup de părinţi, profesori şi elevi au protestat în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, cerând demisia inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, pe care o consideră principalul vinovat pentru eşecul înregistrat în ultimii trei ani de elevii teleormăneni la examenele naţionale. Aproape fără excepţie, Teleormanul se situează în fiecare an pe ultimele locuri în ierahia naţională privind rezultatele la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Anul acesta, procentul mediilor peste cinci la Evaluarea Naţională a fost de 67,78 %, doar în judeţul Giurgiu fiind înregistrat un procent mai mic, iar la Bacalaureat doar 42,73% dintre candidaţii teleormăneni au promovat, procent mai mic fiind înregistrat doar în Giurgiu şi Ilfov. Atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Bacalaureat, procentul de promovabilitate în Teleorman a scăzut comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care la nivel naţional procentul de promovabilitate la ambele examene a crescut.

Această situaţie a determinat protestatarii să ceară imperativ demisia inspectorului şcolar general, Valeria Gherghe.

“Valeria Gherghe a picat examenul de capacitate managerială”, “Stop analizelor pe hârtie, indolenţei şi ineficienţei!”, “Nu vrem să ducem copiii în alt judeţ. Nu copiii trebuie să plece, Gherghe trebuie să plece!”, “Copiii noştri nu sunt mai proşti decât ai altora! Vina e în altă parte! Demisia!”, au scandat în cor protestatarii.

Printre aceştia s-au aflat şi lideri politici, reprezentanţi ai PNL, în calitate de părinţi de data aceasta, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care este condus învăţământul teleormănean.

“Sunt foarte trist din cauza rezultatelor slabe. Aceasta este o iniţiativă a părinţilor din judeţul Teleorman, îngrijoraţi pentru copiii care, an de an, nu au rezultate bune la învăţătură. Am venit să fiu solidar cu aceşti părinţi, copiii noştri merită un viitor mai bun, iar ISJ împreună cu d-na Gherghe nu îşi fac datoria, d-na Gherghe nu este un manager competent pentru această funcţie. Sunt trei ani de dezastru, nu putem să mai stăm încă patru ani. Fac un apel către conştiinţa dumneaei să-şi dea demisia, să lase pe altcineva competent pentru aşa ceva. Fac un apel către prefectul judeţului Teleorman, ministrul învăţământului, către toţi liderii PSD care o ţin în această funcţie. Este inadmisibil să acceptăm ca părinţi, avem copii şi viitorul acestui judeţ depinde de copiii noştri”, a declarat Eugen Pîrvulescu, copreşedinte PNL Teleorman.

În timpul protestului, Valeria Gherghe nu se afla în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, aceasta afându-se în concediu de odihnă. Contactată telefonic, aceasta a spus că a preferat să nu fie în această perioadă în ISJ deoarece se află în incompatibilitate, având o nepoată în examenul de Bacalaureat, aşa încât şi-a luat câteva zile de concediu şi a lăsat frâiele în mâinile inspectorului şcolar general adjunct Monica Coman, preşedintă a comisiei judeţene de Bacalaureat în această sesiune.

Valeria Gherghe consideră că şi-a făcut datoria cum trebuie, pe mandatul său, cu excepţia acestui an, când s-a înregistrat o uşoară scădere a procentului la Bacalaureat, rezultatele la examenele naţionale au fost în creştere, anul trecut procentul la Bacalaureat crescând cu 10,5%, iar cu un an înaninte cu aproximativ 7%.

“Eu consider că nu am un management defectuos. Eu nu văd niciun motiv de demisie, consider că mi-am făcut treaba şi o să mi-o fac în continuare. Dacă rezultatele sunt acestea, un pic mai scăzute decât anul trecut o să vedem care sunt cauzele şi o să le remediem”, a declarat inspectorul şcolar general.

15 Comments

  1. Douazeci de persoane lucratoare la Titirisca, scoase din program si puse sa stea la coada pentru 10 lei…

  2. bunicu@marin

    Rusine Teleorman, rusine politicienilor care-si vara nasul in conducerea tuturor institutiilor de invatamant.Acesta-i rezultatul …….ultimul loc la promovabilitate.Masuri….lasati-i pe profesori si parinti sa-si faca treaba cum pot si stiu …credeti ca in alte judete unde s-au inregistrat rezultate bune nu exista tot profesori si parinti?????Cautati vinovatii unde trebuie!

  3. Ia uitati-va la tatuajul de pe gamba dreapta al ‘copilului’ ce sta in dreapta lui Parvulescu. Sigur ala este un elev eminent care nu este lasat sa evolueze de catre scoala si de catre inspectoratul scolar :)))

  4. Dan Ioan

    Parintii prin indiferenta lor sunt principalii vinovati!!! Telefon mobil, permis, masina si cluburi. Pe vremea noastra cand se insera ieseau parintii dupa noi prin parcuri si ne chemau acasa. Daca nu aveam tema facuta, primeam nota 3 direct, plus o urecheala si chemati parintii la scoala.
    Cat despre cei ce fluturau fituicile cu ‘demisia’, ei sunt adevaratii promotori ai prostiei si indiferentei, daca se lasa condusi de un personaj ca Eugen Parvulescu, un activist adventist cercetat de DNA si care nu a iesit din notele 4 si 5 la Liceul Agroindustrial!

  5. Prâslea

    Multi dintre acesti elevi nici nu ar fi trebuit sa promoveze 8 clase. Dar sunt „pasati” asa mai departe pana termina liceul daca-l termina, ca facultatea e pe bani.

  6. O sa vina la ISJ, Petria FIERASCA, aia manareste tot!!!Promovabilitate 100%!!!

  7. Cristiana

    Este usor sa arunci vina pe altcineva încercând să-ți liniștești conștiința. Dragi părinți, cea mai mare parte a vinei o avem noi, părinții pentru că prioritatea noaștră nu mai este propriul copil…De câte ori ati mers la scoală și ati vorbit cu profesorii copilului dvs.? De câte ori ați verificat modul în care se pregătește pentru școală ? Câți dintre dvs. nu i-au cumpărat copilului cel mai performant telefon mobil și câți nu v-ați grăbit să-i achitați școala de șoferi imediat ce a împlinit 18 ani și apoi i-ați luat mașină sau i-ați dat pe mână propria mașină ?
    Profesorii fac ce pot: unii foarte bine, alții poate mai puțin bine, dar oare, nu noi părinții le-am știrbit autoritatea profesorilor prin pretențiile noastre atât de subiective !… Copilul meu încă nu este la liceu și deși mă feresc să dau sfaturi și nici nu vreau să vă judec, știu sigur de pe acum ce nu trebuie să fac.
    Un copil care învață constant și căruia noi, ca părinți, ii cultivăm respectul pentru cei care au carte, nu are cum să eșueze în viață.

  8. iulia paun

    De ce sunt invinuiti profesorii si inspectorul general, pentru notele mici obtinute de elevi?Parintii se mira ce sa le ofere copiilor care nu stiu altceva decat sa injure, sa stea prin baruri si la scoala cat mai putin.Parintii stiu decat sa le ofere, ceasuri, masini, telefoane de fite, iar vina este a altora nu a lor si a copiilor care nu invata.

  9. Nu stiu in ce masura este altcineva vinovat de greselile altora ce vina au cei din cinducere daca tu ca elev iti petreci mai mult prin baruri si cafenele decit pe la ore citi dintre elevi de liceu au citit un roman nu cred ca daca si-au da si ei interesu putin la ore nu au mai avea nevoie nici de meditatii de nimic !

  10. Demisia

    O doamna de onoare si-ar da demisia.Peste tot numai interese.Pacat de copiii nostri vor fi niste ratati.Demisia la tot Isj. Mare dezastru in scolile de la tara unde prof.nu ii mai invata pe copii.Multi directori invatatori nu sunt buni sefi ,abia stiu sa predea la clasa lordar sa ma vada ce e in scoala .Jos cu ei .Nu mai distrugeti viitorul copiilor.Soarta va blesteama.
    Demisia

  11. Astea sunt miscari politice pentru putere -rusine pentru „domnii”care se preteaza la asemenea gesturi

  12. Inspector de vina ? Stie cineva ce se intampla la clase ? Cat mai citesc elevii isi pune cineva intrebarea?

  13. De ce întotdeauna este de vină altcineva?
    Cât timp petrecem cu copiii noștri?
    În ce măsură suplinim cu bani lipsa timpului petrecut împreună cu copiii noștri?
    Când am încercat ultima dată să învățăm o lecție împreună cu copiii noștri? Și dacă am făcut-o, care au fost rezultatele?
    Am verificat dacă știu să așeze cifrele unele sub altele pentru a face calcule? Când au terminat clasa a VIII-a știau să citească bine?
    Am stat vreodată ”în umbra lor” să le ascultăm expresiile ”academice”?
    I-am văzut îmbrâncindu-se și atribuindu-și fel și fel de ”dulcegării”? Și dacă da, cât timp am acordat remedierii acestor probleme?
    Dacă le-a fost atrasă atenția copiilor noștri că folosesc telefonul în timpul orelor am replicat revoltați că într-adevăr aveam treabă cu ei, chiar în timpul orelor?
    De câte ori ne-au consolat cu informația că jumătate din clasă a luat notă mică, nu numai copiii noștri?
    Întrebările de mai sus, chiar dacă nu ar fi singurele pe care ar trebui să ni le adresăm, nu au scopul de a jigni. Dar cred că tocmai țipetele, acuzele, jocurile politice și toate celelalte răutăți îi determină la indiferență, la neascultare, la lipsa de obiective frumoase.

  14. MA PARVULESCULE MA DERBEDEULE SI AICI TI-AI VARAT COADA TU NU ESTI IN STARE SA EXTRAGI UN RADICAL POATE NU STII SA REZOLVI O ECUATIE DE GRADUL1 SAU 2 SI ITI DA CU PAREREA DESPRE INVATAMANT. NU-I CUNOSC VELEITATILE DOAMNEI GERGHE POATE NU ESTE BUNA CA INSPECTOR GENERAL DAR PARINTI: PUNETI DRACU MANA PE CUREA SI APLICATILE ODREASLELOR VOASTRE O CORECTIE FIZICA SAU MA MULTE CA DIN VINA VOASTRA ACESTE BEIZADELE AJUNG CURVE,BETIVI INFRACTORI PE INTERNET CU DIPLOME DE DOI LEI SI FARA CHEF DE O MUNCA CINSTITA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.