Eveniment

Parada Europei s-a încheiat. Toţi participanţii au fost premiaţi

parada3Carmen Dumitrescu

Ziua de sâmbătă, 11 mai, a fost o zi extrem de importantă pentru oraşul Zimnicea, care a găzduit evenimentul grandios, unic la nivel naţional, cunoscut sub numele generic de “Parada Europei”. Astfel, în apropierea parcului central din oraş a avut şi în acest an o defilare a creativităţii, pasiunii şi cunoştinţelor despre Europa Unită şi valorile ei fundamentale, datorită muncii unor tineri care se implică parcă, an de an, mai mult pentru a demonstra că întotdeauna e loc pentru mai bine. Anul acesta, potrivit tragerii la sorţi din 15 februarie, Liceul Teoretic Olteni a reprezentat Italia, Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria – Portugalia, Liceul Teoretic Sfântul Haralambie din Roşiori –  India,  Liceul Tehnologic nr.1 din Alexandria – Belgia, Liceul Teoretic Constantin Noica – Germania, Liceul Teoretic  Marin Preda din Turnu Măgurele – Danemarca, Liceul Teoretic Virgil Madgearu  – Brazilia, Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Roşiori – România, Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele – Franţa, Liceul Teoretic Videle – Bulgaria, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat  – Grecia.  Liceul din Piatra a reprezentat China, urmat de Colegiul Tehnic David Praporgescu din Turnu Măgurele care a prezentat  tradiţiile, cultura şi istoria Marii Britanii, urmat de Colegiul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca care a reprezentat  Ungaria. Au urmat Liceul Tehnic  Nicolae Bălcescu reprezentând Spania, Colegiul Dimitrie Ghica din Alexandria  – SUA, Colegiul Anastasescu din Rosiorii de Vede – Rusia şi Liceul Teoretic Zimnicea – Austria.

În prezidiu s-a aflat, cum se întâmplă în fiecare an, Liviu Dragnea care a suşinut evenimentul încă din primul an de desfăşurare, care vrea, potrivit declaraţiilor făcute, să fie în continuare alături de tinerii judeţului, care dau dovadă de tot mai multă creativitate şi talent în fiecare an. Alături de el s-au aflat publiciştii Emil Hurezeanu şi Mircea Dinescu, realizatorul media Corina Dănilă, ministrul Educaţiei Remus Pricopie, preşedintele Consiliului judeţean Teleorman Adrian Gâdea, europarlamentarul Viorica Dăncilă, preşedintele Consiliului Judeţean al Tinerilor Teleorman, dar şi un reprezentant  al Ambasadei Chinei în România. Lângă vicepremierul Liviu Dragnea a stat, aşa cum era firesc, primarul oraşului Zimnicea, Petre Pârvu care a privit evenimentul cu toată responsabilitatea şi implicarea cuvenite. De bunul mers al întregului eveniment s-a ocupat, aşa cum o face în fiecare an, directorul executiv al Euro Teleorman, Mihai Putineanu.

Spectacolul oferit de liceele participante a fost unul special, ceea ce a făcut ca şi în cadrul acestei ediţii să se acorde mai multe premii I, II şi III, dar şi premii speciale, ceea ce a făcut ca toţi participanţii să fie premiaţi în cele din urmă cu excursii în ţară sau peste hotare. Astfel, premiul al III-lea, constând într-o excursie de o săptămână la munte a fost acordat Liceului Tehnologic nr.1 din Alexandria, care a reprezentat Belgia, Liceului Tehnic  Nicolae Bălcescu care a reprezentat Spania şi Liceului din Piatra care a reprezentat China.

Premiul al II-lea, constând într-o excursie de o săptămână la mare a mers către liceele: Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Roşiori – România, Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele – Franţa şi Liceul Teoretic Videle – Bulgaria.

Premiul I, constând într-o excursie la Bruxelles a mers către patru licee: Colegiul Anastasescu din Rosiorii de Vede – Rusia, Liceul Teoretic Zimnicea – Austria, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat  – Grecia şi Liceul Teoretic  Marin Preda din Turnu Măgurele – Danemarca. Premiul special, constând într-o excursie  în ţara reprezentată a mers către liceele: Colegiul Alexandru Dimitrie Ghica din Alexandria  – SUA şi Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria – Portugalia. Restul participanţilor au fost recompensaţi cu excursii pe litoral, astfel încât toată lumea a plecat acasă mulţumită.

parada2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.