Eveniment

Panică pe scara unui bloc de locuințe din Alexandria

Astăzi, la orele 12.34, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locuințe, la parterul unui bloc social din Alexandria, situat pe strada Al. Ghica, informează mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU „A.D. Ghica” Teleorman.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au ajuns rapid patru echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Până la sosirea salvatorilor, 10 locatari se autoevacuaseră, iar alte 20 de persoane au fost evacuate de echipajele de pompieri în condiții de siguranță. Dintre acestea, trei persoane au fost asistate de către echipajele medicale ale SAJ și SMURD, deoarece prezentau atac de panică și ușoară intoxicație cu fum, refuzând apoi să meargă la spital.

Incendiul, care se manifesta în interiorul unei garsoniere, la bunurile materiale ușor combustibile, a fost localizat și lichidat în limitele găsite în mai puțin de 30 de minute. Au ars ori au fost deteriorate de foc un pat, cca. 100 kg de textile, o fereastră PVC, mobilierul din dormitor și bucătărie, instalația de căldură, covoarele, pardoseala și zugrăveala de pe pereți, pagubele fiind estimate la suma 15000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 150000 de lei, reprezentând apartamentele învecinate.

Pe timpul acestei intervenții pompierii au reușit să salveze și viața unei pisicuțe ce se afla pe casa scării din blocul afectat de incendiu.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, cauza probabilă a incendiului a fost jarul provenit de la o țigară nestinsă corespunzător, care a căzut pe materialele textile din apropierea unui pat. La momentul producerii acestui eveniment, în locuință se aflau doi minori, unul de 14 ani și celălalt de aproape 3 ani, aceștia reușind să se autoevacueze la timp deoarece fratele cel  mare nu s-a pierdut cu firea, procedând corect prin părăsirea imediată a locuinței împreună cu cel mic.

„Pentru prevenirea situațiilor asemănătoare, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor referitoare la fumat și la supravegherea copiilor. Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiții și în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligație a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creșterea, educarea și îngrijirea copiilor.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, transmite ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.