Economie

Până vineri, toţi solicitanţii ajutorului de minimis vor avea banii în conturi

Producătorii agricoli care au fost afectaţi de seceta din acest an şi care au solicitat sprijin Guvernului, au început să primească banii, mai mult de jumătate dintre fermierii teleormăneni primind deja ajutorul acordat de stat. Astfel, pentru circa 9.800  de fermieri din totalul de aproximativ 19.600 de fermieri care au depus cereri pentru solicitarea ajutorului de minimis acordat fermierilor afectaţi de secetă au fost deja viraţi banii, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact până la data de 21 decembrie, toţi fermierii teleormăneni să intre în posesia banilor.

Anul acesta, Guvernul a decis să acorde sprijin fermierilor ale căror culturi au suferit din cauza lipsei ploilor, ajutor de minimis. Valoarea ajutorului este de 100 lei pentru un hectar de cultură calamitată şi se acordă acelor agricultori ale căror culturi au fosr calamitate, pentru o suprafaţă cuprinsă între minim un hectar şi maxim 10 hectare, cu condiţia ca fermierii să fi solicitat ajutorul de la stat.

În judeţul Teleorman aproximativ 19.600 de fermieri au depus cereri în acest sens la direcţiile agricole, suma totală de bani alocată pentru acordarea acestui sprijin la nivelul judeţuluii nostru a fost de peste 7,4 milioane de lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.