Social

Până vineri, DSP Teleorman și reprezentanții școlilor trebuie să identifice spațiile pentru vaccinarea elevilor

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut publice măsurile adoptate pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare în unitățile de învățământ. Astfel, în perioada următoare se vor desfășura acțiuni dedicate vaccinării elevilor, studenților, a familiilor acestor, precum și a personalului didactic și nedidactic încadrat în aceste unități. Activitățile aferente acestui proiect vor avea loc în perioada 13 septembrie – 15 noiembrie 2021 pentru învățământul preuniversitar și în perioada 1 octombrie 2021 – 1 decembrie 2021 pentru învățământul universitar.

De precizat că în acest proces vor fi vizate doar persoanele eligibile (12+), în baza consimțământului informat.

Pentru învățământul preuniversitar, procesul de vaccinare se va desfășura fie prin intermediul echipelor mobile de vaccinare, în cabinetele de vaccinare organizate în unitățile de învățământ sau în centrele de vaccinare aflate în proximitatea unităților de învățământ. Pentru învățământul universitar, în cabinetele de vaccinare organizate în campusurile universitare sau în alte spații corespunzătoare. Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, fie prin intermediul echipelor mobile de vaccinare, alocate prin grija direcțiilor de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Până la data de 10 septembrie, pentru învățământul preuniversitar, și până la finalul lunii septembrie pentru sistemul universitar, specialiștii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, în colaborare cu reprezentanții unităților de învățământ, vor identifica spațiile pentru asigurarea procesului de vaccinare. Criteriile vor viza respectarea normelor igienico-sanitare, funcționalitatea și facilitarea accesului beneficiarilor la vaccinare. Pentru fiecare unitate de învățământ se va stabili metoda optimă care să faciliteze accesul beneficiarilor la procesul de vaccinare. În județul Teleorman, aceste norme vor fi duse la îndeplinire de Direcția de Sănătate Publică prin consultare cu reprezentanții fiecărei școli.

Programul de vaccinare va fi stabilit în una sau mai multe zile pe săptămână, în funcție de solicitări, și adaptat astfel încât accesul beneficiarilor să fie permis atât dimineață, cât și după amiaza; pentru fiecare unitate de învățământ va fi alocată cel puțin o echipă mobilă; în unitățile de învățământ cu centre de vaccinare proprii, programul de lucru stabilit va fi afișat la loc vizibil, iar prezentarea la vaccinare se poate realiza fără programare; în unitățile de învățământ arondate centrelor de vaccinare aflate în proximitate, prezentarea se poate realiza direct sau prin programare în platformă. Locația și programul de lucru al centrelor de vaccinare vor fi afișate la loc vizibil, în unitățile de învățământ arondate. Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și vor primi adeverințe de vaccinare.

Totodată, DSP Teleorman și reprezentanții unităților de învățământ stabilesc calendarul activităților de vaccinare și înștiințează persoanele aflate pe liste despre data și intervalul orar în care acestea se pot prezenta la vaccinare.

Pentru categoria de vârstă 12+, se va alege unul dintre vaccinurile care sunt aprobate pentru administrare, respectiv vaccinul Comirnaty, produs de compania BioNTech&Pfizer, și Moderna, produs de compania Spikevax. Minorii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii legali, iar vaccinarea acestora se realizează numai în baza consimțământului informat al adulților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.