Economie

Până pe 17 februarie, centrele județene APIA trebuie să trimită centralizatoarele cu motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV, la sediul central

Prin ordinul MADR nr. 3/11 ianuarie 2017 au fost aprobate cantitățile de motorină utilizate în agricultură aferente trimestrului III din 2016. Valoarea totală a ajutoarelor este 119,1 milioane lei, fiind în întregime încasată de beneficiari.

Pentru motorina aferentă trimestrului IV al anului 2016, centrele județene ale APIA au obligația să întocmească și să transmită centralizatoarele la sediul central, până în data de 17.02.2017. Acestea vor fi comunicate către MADR în data de 20.02.2017, în vederea aprobării cantităților de motorină aferente ultimului trimestru al anului 2016.

În Teleorman, pentru cantitatea de motorină folosită în agricultură în anul 2016, în jur de 900 de teleormăneni au depus cereri de acord prealabil pentru finanţarea aferentă schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, numărul acestora menținându-se și pentru anul în curs.

Pentru a primi subvenţia la motorină, fermierii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, în funcţie de sectorul vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare în care producătorii agricoli îşi desfăşoară activitatea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.