Eveniment

Până la numirea unui director interimar, DGASPC va fi condusă, prin delegarea atribuţiilor, de Mirela Curcă

protectia1Cei 22 de consilieri judeţeni prezenţi marţi, 16 august, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, au dezbătut şi votat Proiectul de hotărâre privind delegarea atribuţiilor corespunzătoare funcţiei publice de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Cu 19 voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”, Mirela Curcă, şef serviciu la Serviciul management de caz al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, îndeplineşte, începând cu data de 16 august a.c., atribuţiile ce îi revin din funcţia publică pe care o deţine, precum şi cele care i-au fost delegate pentru exercitarea funcţiei publice de conducere de director general al instituţiei.

„Este o soluţie de moment, până când vom reuşi să finalizăm procedura cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, să obţinem un aviz pentru o persoană pe care să o putem numi, prin hotărâre de consiliu, ca director general interimar, până la organizarea concursului şi ocuparea postului prin concurs. Dar, ţinând cont că activitatea acestei instituţii trebuie să se poată desfăşura în continuare în condiţii corespunzătoare şi ţinând cont de prevederile legale, aceasta este o soluţie tocmai pentru ca activitatea să se poată desfăşura în condiţii corespunzătoare. Ceea ce a depins de noi, am făcut, ceea ce depinde de noi, facem, în prezent sunem în procedură cu pentru obţinerea avizului”, a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean, referitor la subiect.

După demiterea Olguţei Şefu de la conducerea instituţiei, preşedintele Consiliul Judeţean, s-a văzut nevoit să caute un înlocuitor pentru aceasta la şefia instituţiei.

„Măsura exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman de către doamna Olguţa Şefu a încetat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr.109 din 26 iulie 2016. Astfel, funcţia publică de conducere de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a devenit vacantă. Pentru continuarea şi desfăşurarea activităţii în bune condiţii la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman se impune delegarea atribuţiilor corespunzătoare funcţiei publice de conducere de director general al  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Doamna Curcă Mirela, şef serviciu la Serviciul management de caz al  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, va îndeplini, potrivit legii, atribuţiile ce îi revin din funcţia publică pe care o deţine, precum şi cele care i-au fost delegate pentru exercitarea funcţiei publice de conducere de director general al  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.