Economie

Până acum, 66 de fermieri din Teleorman s-au înscris în Programul de susținere a producției de usturoi

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură a Județului Teleorman, până la această dată, 66 de fermieri din județ s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în program este 16 mai 2022, astfel că și ceilalți cultivatori de usturoi care nu au reușit să se înscrie o mai pot face încă. Aceștia sunt așteptați la sediul instituției județene pentru agricultură pentru depunerea cererii și a documentelor solicitate prin HG nr. 147/2022 pentru obținerea ajutorului de minimis: – copie act identitate solicitant/împuternicit; – copie atestat de producător valabil până la 31 decembrie 2022; – împuternicire/procură notarială al/a unui reprezentant; – copie certificat de înregistrare la ONRC, în cazul persoanelor juridice; – dovadă cont activ bancă/trezorerie; – adeverință, în original, care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafața de teren cu usturoi utilizată de solicitant în anul de cerere; – declaraţie pe propria răspundere.

Cererea, însoţită de documentele aferente, poate fi transmisă la DAJ Teleorman şi prin mijloace electronice şi/sau poştă/curierat, care trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile trebuie să fie certificate conform cu originalul de către solicitant.

Subvenția se acordă de Guvernul României prin direcțiile agricole județene producătorilor agricoli care cultivă usturoi pe cel puțin 3000 mp și obțin o producție de minim 3 kg/10 mp, fiind în valoare maximă de 3000 euro pe hectar.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.