Eveniment

Pagube însemnate după inundaţii în Teleorman – O casă distrusă, 18 case avariate, 43 inundate, sute de curţi şi mii de hectare de teren inundate

Monica DUMITRESCU

Apele s-au retras în cea mai mare parte a judeţului, însă pagubele rămase după inundaţii sunt imense. În pragul Sărbătorii Crăciunului dezastrul din casele multor teleormăneni nu mai poate fi remediat, cel puţin deocamdată. O casă distrusă la Plopii Slăviteşti, 18 case grav avariate în câteva din comunele cele mai afectate de inundaţii, 43 de case din care apa nu a putut fi scoasă încă, 4 persoane evacuate (în comuna Ţigăneşti), 492 de curţi inundate, 5 obiective socio-economice afectate, 203 anexe gospodăreşti inundate, 19 poduri şi 140 de podeţe, o construcţie hidrotehnică, 35 de beciuri inundate, cca. 4714 ha de teren agricol inundat, aproximativ 21 de km de DJ inundate sau afectate şi aproape 2833 de fântâni afectate, din 37 de localităţi teleormănene este bilanţul după ultimul val de inundaţii din acest an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, cele mai mari probleme sunt în continuare în localitatea Peretu, unde sunt inundate 40 de case, 200 de anexe gospodăreşti, 200 de curţi, 3 obiective socio-economice (biserica, şcoala gimnazială şi căminul cultural), 950 de ha de teren arabil şi aproximativ 2000 de fântâni. Din cauza acestor situaţii, în cursul zilei de luni, 15 decembrie, în zonă au fost în continuare concentrate importante forţe de intervenţie, atât de la pompieri, cât şi de la autorităţile locale şi centrale, care acţionează pentru evacuarea apei din case şi din gospodării.

IMG_4434

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.