Social

Pacienții Spitalului Județean beneficiază de aparate CT și RMN de ultimă generație

Un CT (Computer Tomograf) Neusoft 16 slice şi un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) Tesla de ultimă generaţie, puse în funcțiune în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, vor asigura servicii de cea mai înaltă calitate pacienților internați în unitatea spitalicească din Teleorman.

Despre centrul de imagistică al Spitalului Județean a vorbit, la Alexandria, Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu ocazia semnării contractului pentru dotarea a șase cabinete din cadrul Ambulatoriului Integrat al unității medicale.

„Sunt două echipamente extrem de importante și după achiziționarea acestora putem vorbi de un centru de imagistică la Spitalul Judeţean, un centru care le va permite cetăţenilor să se adreseze spitalului, să beneficieze de cele două aparate şi să nu mai fie nevoiţi să meargă la spitalele din Bucureşti şi din judeţele învecinate, la spitalele care aveau astfel de echipamente”, a spus Adrian Gâdea.

„Aparatele sunt noi, avem un aparat RM de 1,5 Tesla, de ultimă generație, și un aparat CT de 16 slice-uri. Cu aparatul RM am început să lucrăm pentru pacienții internați, pentru că de investigațiile imagistice în cadrul Spitalului Județean o să beneficieze pacienții internați. Sunt aparate de ultimă generație atât CT-ul cât și RM, CT-ul urmează să intre în funcțiune, în prezent mai avem de obținut o ultimă autorizație, suntem în ultima fază a demersului… În rest, așteptăm să începem să lucrăm și ne bucurăm că avem aparate noi și că le putem folosi. Unii dintre noi am mai lucrat, eu lucrez de 10 ani CT- RM, deci pentru mine este o bucurie că pot să lucrez și în spital partea aceasta de imagistică pentru pacienți”, a explicat Manuela Crăciun, șef de secție al Laboratorului de radiografie-imagiatică al SJU Alexandria.

Proiectul de dotare a spitalelor județene cu aparate CT și RMN a fost finanțat de Ministerul Sănătății, prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar de amenajarea spațiului necesar amplasării echipamentelor medicale în incinta Spitalului Județean s-a ocupat Consiliul Județean Teleorman.

„În Teleorman, prin dotarea Spitalului județean de Urgență din Alexandria cu noile echipamente de imagistică, la care se va adăuga și dotarea ambulatoriului integrat, vor fi asigurate condiții optime actului medical și pentru asigurarea accesului cetățenilor la servicii de sănătate de bună calitate la ei în județ, în scopul tratării cetățeanului cât mai aproape de casă”, a precizat președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

One Comment

  1. Ar fi bine ca medicii din spital sa-si vada de treaba in spital, fara sa mai puna parafe, fara nicio raspundere si angajare, pe imaginile altor firme din oras, adevarate afaceri pentru ‘investitori in echipamente’, care nu-s straini de factorul politic.
    Si inca ceva: In mileniul trei, sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean NU ARE INSTALATIE DE OXIGEN! Sora mea murit din acesta cauza, coroborata cu medicatie prescrisa (antibiotic) care n-a ajuns la ea, coroborata cu tomografie care n-a avut parte de un specialist in firea lui care s-o interpreteze corect complet si la timp, coroborata cu indolenta unor medici gen Gramon si Predoaica si a unui manager politic ce e depasit de probleme, dar nici nu e interesat de solutii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.