Social

Pachete cu alimente, în prag de Crăciun, pentru copiii și bătrânii fără posibilități materiale din Alexandria și Talpa

Copiii și bătrânii fără posibilități materiale, din Alexandria și Talpa, au primit, în prag de Crăciun, pachete cu produse alimentare și dulciuri, oferite în cadrul proiectului “Tradițiile și obiceiurile românești ne apropie, nu ne separă”, ale cărui baze au fost puse în urma asocierii Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria cu Grădinița cu P.P. nr 6, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Universitatea Valahia – Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, Asociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa, Școala Gimnazială și Primăria Comunei Talpa.

Proiectul inițiat de Ionela Ene, viceprimarul Alexandriei, are drept scop înlăturarea barierelor imaginare create în mod artificial între rural și urban, între copiii și tinerii de la țară/copiii și tinerii de la oraș, prin cunoaşterea, valorificarea, preluarea şi transmiterea tradiţiilor, obiceiurilor și datinilor.

În această primă etapă a proiectului, au participat Primăria Alexandria, toate grupele de copii și educatoarele de la Grădinița cu P.P. Nr. 6, elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” – coordonator Violeta Mihai și elevii clasei a VIII-a B de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” – coordonator Paula Dobrin, Asociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa – CERC, care au demarat acțiunea ”Adoptă un bunic”.

„O bună parte din alimente au fost donate încă de ieri de către Ene Ionela, viceprimarul Municipiului Alexandria, urmând ca astăzi (n.r. marți, 22 decembrie) să fie predate, tot în condiții de siguranță, alimente către copiii și bunicii care au o viață plină de neajunsuri, vizați prin parteneriat, pentru a le bucura și lumina puțin viața grea în pragul Ajunului de Crăciun. Vă mulțumim copii buni și dragi și să nu uitați că prin gestul vostru ați ”SALVAT” CRĂCIUNUL unor bunici împovărați de ani și neajunsuri și totodată ați adus fericirea pe chipul unor copilași care probabil nici de sărbători nu au ocazia să simtă gustul unei bombonici, din cauza situației financiare dificile în care se regăsesc părinții lor!”, transmite Primăria Alexandria, printr-un comunicat de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.