Politic

OUG 55 – Primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni care au schimbat barca politică

alegeriIoan DUMITRESCU

Şi la câteva zile de la expirarea termenului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, numărul 55/2014, cea care permitea trecerea de la un partid la altul a aleşilor locali, a primarilor, viceprimarilor şi consilierilor locali şi judeţeni, fără ca aceştia să-şi piardă funcţiile de aleşi, social-democraţii teleormăneni nu confirmă câte mere au pus în coş în această toamnă, câţi liberali şi democrat-liberali au trecut la PSD. Toată lumea vorbeşte despre 18 migrări, dar nu sunt confirmate toate nici după trei zile de la termenul de expirare a OUG. Se vorbeşte însă despre localităţile: Ştorobăneasa (Ioana Măgereanu), Poroschia (Iulian Badea), Băbăiţa (Ion Vlad), Conţeşti (Peţa Viorel), Cervenia (Cucurezeanu Marian), Stejaru (Moise Alexandru), Răzmireşti (Stan Briceag), Crîngeni (Lincă Iulian), Bujoreni (Florentin Burcea), Gălăteni (Cernea George), Videle (Nedelcu Ion), Beuca (Aurelian Grigore), Rădoieşti (Ion Cioacă), Siliştea (Marin Alexandru), Bragadiru.

Pe lângă edilii acestor localităţi, au mai schimbat barca politică şi consilierii judeţeni Fulvia Frăsineanu şi Constantin Amarie, care au trecut de la PDL la PSD, de asemenea, se pare că şi viceprimarul din Videle – Florin Nedelcu a părăsit PP-DD pentru a se alătura PSD, şi, în plus, aproape 100 de consilieri locali, printre care se regăsesc consilieri de la Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede şi Videle care au optat să beneficieze de ordonanţa 55.

Cei care au ratat trenul migrării au însă posibilitatea să facă în continuare jocurile celor care astăzi se află la putere. Se pare că dintre aleşii locali teleormăneni, niciunul nu a plecat de la putere spre opoziţie; de ce ar fi făcut-o?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.