Politic

OUG 55 face primele victime, PP-DD cere în instanţă încetarea mandatelor consilierilor migratori

PP-DD face primul pas pentru a-şi „recupera” posturile de consilieri pierdute în urma migraţiei politice. Secretarul general PP-DD, Liviu Neagu, a declarat că vor solicita în instanţă încetarea mandatelor consilierilor care au beneficiat de Ordonanţa lui Dragnea şi au schimbat partidul.

„Am solicitat prefecturilor să ne pună la dispoziţie o situaţie concretă cu numărul consilierilor locali şi judeţeni care au beneficiat de OUG 55. Au la dispoziţie 30 de zile să ne prezinte situaţia, după care noi vom demara acţiunea la nivel naţional, numai în ce-i priveşte pe consilieri, fie aceştia locali, municipali sau judeţeni. În ce priveşte judeţul Teleorman, este unul dintre cele mai puţin afectate de OUG 55, în jur de 20 de consilieri locali au beneficiat de prevederile ei”, a spus Liviu Neagu.

Precedentul a fost deja creat la Gorj, unde PP-DD şi-a atacat în instanţă foştii consilieri care au beneficiat de prevederile OUG 55 şi a reuşit să obţină, în primă instanţă, încetarea mandatelor acestora.

De asemenea, PNL a anunţat că va depune acţiuni similare cu cele ale PP-DD în toate judeţele ţării şi vor solicita pierderea mandatelor de către aleşii care au migrat în baza OUG 55.

OUG 55/2014, cunoscută şi ca ordonanţa traseiştilor, a permis aleşilor locali ca, în termen de 45 de zile, să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul.

În judeţul Teleorman, în tabăra Puterii au trecut 104 consilieri locali aflaţi în funcţie în comune, 23 de consilieri locali supleanţi, doi consilieri judeţeni, un consilier municipal de la Turnu Măgurele, 18 primari şi 14 viceprimari. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.