Cel mai recent scrutin desfăşurat la nivelul judeţului Teleorman a demonstrat că mobilizarea membrilor de partid s-a făcut deficitar în unele zone şi peste aşteptări în altele. Excesul de zel al unor partide s-a putut cuantifica foarte exact, având la dispoziţie statisticile legate de prezenţa populaţiei la urne în fiecare localitate a judeţului în parte, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean. În mediul urban, cea mai mică prezenţă la urne s-a înregistrat în Roşiorii de Vede, doar 25,5% dintre roşioreni alegând să participe activ la procesul electoral aferent europarlamentarelor iar cea mai mare prezenţă s-a înregistrat la Videle, unde eforturile organizaţiilor de partid din zonă au dus la mobilizarea a 46% din electorat.
La nivelul comunelor, o situaţie specială s-a putut întâlni în comuna Moşteni, acolo unde BEJ a înregistrat o prezenţă la urne cuantificată la 101,12%. Comuna, condusă de un liberal, are în componenţă 1246 de alegători înscrişi pe listele permanente, iar în ziua votului 457 de persoane din afara localităţii s-au aflat la Moşteni, ceea ce i-a determinat să voteze pe liste suplimentare. Nu ştim ce eveniment s-a petrecut în ziua alegerilor la Moşteni dacă atât de mulţi oameni din afară s-au aflat acolo în ziua votului, dar e cert că peste 1.000 de oameni şi-au manifestat, prin vot, susţinerea pentru PNL.
Pe de altă parte, o comună cu o prezenţă foarte scăzută la urne a fost comuna Cervenia, care a înregistrat 23,78% prezenţă, situaţie în care s-au aflat şi urmaşii lui Moromete de la Siliştea Gumeşti care au participat la vot în număr relativ mic, doar 24,25% dintre ei fiind hotărâţi să-şi exercite dreptul constituţional.
Prezenţe bune s-au înregistrat şi la Olteni, unde 85,44% dintre locuitori au luat decizia de a participa la procesul electoral, dar şi la Troianul, unde 66,69% dintre locuitorii cu drept de vot au ieşit la urne în cursul zilei de duminică, 25 mai.
În ceea ce priveşte votul pe liste suplimentare, Alexandria a fost fruntaşă în mediul urban, 930 de persoane votând astfel, iar Turnu Măgurele a avut cei mai puţini votanţi pe astfel de liste, în speţă, 361 de persoane.